Határátkelő

2023.08.30. 10:33

Hamis papírokkal vásárolt hófehér luxusautót foglalt le a rendőrség Ártándnál

Gyorsan és hatékonyan intézkedtek a rendőrök az ügyben.

Haon.hu

Forrás: police.hu

Az ártándi határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy járműszerelvény augusztus 29-én 13 óra körül. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a rakomány közel 210 kilogramm túlsúlyt eredményezett, így a teherautó vezetőjével szemben 50 ezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki a rendőrök – olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Kora délután egy kisbusz utasáról állapították meg a határátkelő rendőrei, hogy sem személyazonosításra, sem jogszerű tartózkodásra jogosító dokumentummal nem rendelkezik. A moldáv férfi a schengeni belső határt illegálisan lépte át, ezért előállították.

rendorseg-hataratkelo-artand
Forrás: police.hu

A beszámoló szerint egy Finnországban vásárolt Mercedes körözéséről tájékoztatta a Tevékenység-irányítás Központ a határátkelőket augusztus 29-én délután. A gépkocsit hamis dokumentumok felhasználásával vásárolta a vevő. A fehér luxusautó 22 óra 27 perckor jelent meg az Ártándi Közúti Határátkelőhelyen. A rendőrök azonnal rájöttek, hogy a körözött járművel van dolguk, így az iraki állampolgárságú sofőrt előállították és átadták a Biharkeresztesi Rendőrőrs munkatársainak. A nyomozók gyanúsítottként kihallgatták a férfit, az autót pedig lefoglalták.

Szintén kedden, késő este 23 óra 40 perckor egy moldáv férfi jelentkezett kilépésre a határátkelőhelyen. Az egyenruhások ellenőrizték a külföldi adatait és megállapították, hogy ellene a Szegedi Törvényszék körözést adott ki közokirat-hamisítás miatt. A rendőrök elfogták és előállították a férfit – zárta közleményét a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában