Sziréna

2023.11.29. 10:57

Mellkason szúrták, majd kis híján halálra verték áldozatukat Debrecenben

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség

Haon.hu

A verekedés közben az idősebb vádlott elővette a 12 centiméter pengehosszúságú kését

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Előkészítő ülést tart a Debreceni Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség – olvasható a törvényszék szerdai közlésében.

A vádirat lényege szerint az vádlottak 2022. július 25-én késő délután Debrecen belvárosához közel, az egyik utcában több ismerősük társaságában szeszes italt fogyasztottak és beszélgettek. Estefelé csatlakozott hozzájuk a sértett, aki a társasággal együtt alkoholt fogyasztott, közben többször bementek egy közeli élelmiszerüzletbe, hogy további italokat vásároljanak, amiket együtt ittak meg. Az utcán társalgó férfiakhoz röviddel 21 óra előtt odalépett a kicsit távolabb beszélgető, erősen ittas elkövető, és előzetes szóváltás nélkül deréktájon térdelte a sértettet. 

Az agresszív vádlottat a jelenlévők próbálták távoltartani a férfitól, aki dühében belerúgott egy közeli kerékpártárolóba, majd féltestvérével, az idősebb vádlottal kezdett el kötekedni. Ezt meglátta a sértett, majd az őt ért rúgás miatt odalépett hozzájuk, és megütötte a bántalmazóját. Az idősebb elkövető megpróbált a két férfi közé állni, de a fiatalabb ismét megütötte a sértettet. Ekkor lépett oda hozzájuk a társuk, aki próbálta kibékíteni őket, azonban az ittasan veszekedő férfiak többször megütötték egymást, és dulakodtak.

A verekedés közben az idősebb vádlott elővette a 12 centiméter pengehosszúságú kését, amivel egyszer mellkason szúrta a sértettet, akit eközben az egyik társa a földre szorított, a másik pedig a férfi lábát húzta, majd mindhárman többször megütötték és fejen rúgták a sértettet. Egy idő után a fiatalabb vádlott próbált véget vetni társai tettének, de egyikük tovább rugdosta az ekkorra már eszméletlen férfit.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő, tettüket részben beismerő bántalmazókat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, egyiküket és a megsérült férfit továbbá garázdaság vétségével vádolja. A főügyészség a vádiratában a törvényi feltételek fennállása esetén a bántalmazókkal szemben 11, 12, illetve 7 év fegyházbüntetés és különböző tartamú közügyektől eltiltás, míg a megsérült férfival szemben az általa elkövetett garázdaság miatt 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában