Lakótelepi seriff

2023.11.29. 09:49

Zavarták a játszótéren hangoskodó gyerekek Debrecenben – fogta magát és megverte őket

A Debreceni Járási Ügyészség próbára bocsátaná a tockosokat osztó férfit.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség az indulatos vádlott ellen védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot – tudatta szerdai közlésében az ügyészség.

A vádirat szerint június 16-án 12 óra 30 perc körüli időben a vádlott azt észlelte, hogy a társasház mögötti játszótéren több gyerek tartózkodik, folyamatosan hangoskodtak, és ez zavarta a házaspárt. A vádlott egy idő után elvesztette a türelmét, kiment a lakásának erkélyére, és rászólt a gyerekekre, akik azonban visszabeszéltek neki. 

A feldühödött férfi rövid idő elteltével lement a játszótérre, közte és az ott tartózkodó gyerekek között szóváltás alakult ki, majd a vádlott odalépett az egyik kiskorú sértetthez, és nyitott tenyérrel nyakon, illetve háton ütötte. Ezt észlelve a sértett segítségére sietett a szintén kiskorú testvére, azonban a dühös férfi odalépett hozzá, megszorította a nyakát, majd nyitott tenyérrel őt is nyaktájékon ütötte, s visszament a lakására.

A vádlott bántalmazása következtében mindkét kiskorú sértettnek nyolc napon belül gyógyuló könnyebb sérülései keletkeztek. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő, megbánó vádlott ellen 2 rendbeli védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában