Tárgyalás

2023.11.30. 10:31

Eldőlt a kiskorú diákjával szerelmi viszonyba keveredő hajdú-bihari tanár sorsa

Egy internetes alkalmazáson kereste fel a diáklány, így alakult ki köztük a bizalmas viszony.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-arhív

Határozatot hirdetett a Püspökladányi Járásbíróság annak a tanárnak az ügyében, akit egy diákjával folytatott szerelmi viszonyt – tudatta a Debreceni Törvényszék.

Az eset 2022 tavaszán történt, két szülő tett bejelentést a Berettyóújfalui Tankerületi Központnál, miszerint az egyik közeli település iskolájába járó gyermeküket szexuálisan zaklatta az egyik tanára.  

A bejelentés hatására a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást indított, melyet követően az ügyészség vádat emelt a férfi ellen.

A vádirat alapján a vádlott 2022 januárjában egy internetes üzenetküldő szolgáltatáson keresztül, mint az iskolában tanító tanár vette fel a kapcsolatot a lánnyal. Az üzenetváltások hatására viszonyuk bizalmas lett és egyre bensőségesebbé vált.

A tanár és a diákja februárban és márciusban többször találkoztak, amely során köztük intim, testi kapcsolat is kialakult.
Ahogy arról a Haon is beszámolt, a harmincas éveiben járó tanár 2023 júniusában állt bíróság elé, azonban az előkészítő ülésen tagadta bűnösségét, ezért – a diáklány életkorára való tekintettel – zárt tárgyalást rendeltek el az ügyében.

Mint a törvényszék szerdai közleményében olvasható, a tárgyalás november 16-án zárult, a bíróság a férfit bűnösnek mondta ki tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettében, ezért őt 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette, valamint végleges hatállyal eltiltotta minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezi, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyban áll.

Az ügyben a bíróság tanúkat, köztük zárt tárgyaláson a sértettet is kihallgatta, valamint meghallgatta az eljárás során kirendelt szakértőt. A bizonyítási eljárás eredményeképpen a bíróság megállapította a vádlott bűnösségét, aki azonban tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

A bíróság a büntetőeljárás során súlyosító körülményt nem tárt fel, ugyanakkor enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű és két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia.

Mint írják, az ítélet nem emelkedett jogerőre. A döntést az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. Az ügy a Debreceni Törvényszéken folytatódik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában