Gyanúsítottként kihallgatták

2023.03.09. 09:44

Szexuális visszaélés gyanúja miatt nyomoznak egy tanár után a püspökladányi rendőrök

Szülői bejelentés szerint egy hajdúsági általános iskola pedagógusa a saját diákjával létesített testi kapcsolatot.

Testi kapcsolatot létesíthetett diákjával a tanár

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Az illetékes tankerület beszámolója szerint a jelzést követően rendőrségi feljelentést tettek, a büntetőeljárás iratai pedig már az ügyészségnél vannak - olvasható a Magyar Nemzet híradásában

Mint írják, újabb iskolai dolgozó követhetett el szexuális visszaélést kiskorú diák ellen. A Berettyóújfalui Tankerületi Központ a Magyar Nemzet kérdésére közölte:

tavaly tavasszal érkezett hozzájuk szülői bejelentés arról, hogy a fenntartásuk alá tartozó általános iskola pedagógusa abúzust követhetett el egy kiskorú diák ellen. Mint írták, a jelzést követően azonnal mentesítették a pedagógust a munkavégzési kötelezettsége alól, és a rendőrségi feljelentést is megtették. A tankerület vezetőjének beszámolója szerint a rendőrség a kivizsgálást lezárta, és egy hónapja átadta az ügyet az ügyészségnek.

A lap megkereste a nyomozást felügyelő Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészséget is, tőlük azt a választ kapták, hogy a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályán nyomozás van folyamatban, amelynek során egy személyt szexuális visszaélés bűntettének megalapozott gyanújával hallgattak ki gyanúsítottként.

Hozzátették: a gyanúsítottal szemben nem rendeltek el kényszerintézkedést, vagyis szabadlábon védekezik.

Mint írták, tavaly egy nyolcadikos diák szülei tettek bejelentést arról, hogy gyermeküket az intézmény egyik pedagógus alkalmazottja elcsábította, és több alkalommal a késő délutáni órákban kettesben találkozott vele. A szülők elmondása alapján a pedagógus testi kapcsolatba is lépett a gyermekkel, tettét pedig nem is tagadta.

Az elmúlt hetekben a 15 éves szeretőjével kérkedő B. Zsolt keltett közfelháborodást. A gyomorforgató videóiról elhíresült pedagógiai asszisztens ügyében gyermekpornográfia gyanújával vizsgálódik a rendőrség. A Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai házkutatást is tartottak a kiskorúakhoz vonzódó férfi otthonában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában