Zárt ülés

2023.06.13. 11:25

Tagad a szexuális visszaéléssel vádolt hajdú-bihari tanár

Egy évet kapott volna felfüggesztve, ha beismeri bűnöségét.

Kedden tartották az előkészítő ülést Püspökladányban

Forrás: Kiss Annamarie

Előkészítő ülést tartott kedden a Püspökladányi Járásbíróság annak a tanárnak az ügyében, akit tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntettével vádolnak.

A kora délelőtti ülésen jelen volt a harmincas éveiben járó vádlott és felesége, valamint a 16 éves korábbi tanítványa, illetve a lány szülei is.

A bíróság zárt tárgyalást rendelt el az ügyben a kiskorú sértett védelme érdekében. A bíró kifejtette, a kiskorú diáklány életkorára való tekintettel különleges bánásmódot igénylő személynek minősül, illetve a nemi erkölcs elleni bűncselekmény jellege miatt sem engedélyezték a nyilvános ülést, ezért a sajtó képviselőinek – így a Haon tudósítójának is – el kellett hagynia a tárgyalótermet.

Az ügyészi vádirat szerint a vádlott, az egyik hajdú-bihari általános iskola tanára bizalmas kapcsolatot alakított ki tanítványával, ami egyre bensőségesebbé vált. A vád szerint a férfi fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel.

Az ügyészség ezért egy év szabadságvesztést indítványozott, két év próbaidőre felfüggesztve, amennyiben a vádirattal egyezően az előkészítő ülésen beismeri bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról.

A Debreceni Törvényszék szóvivőjétől a Haon megtudta, a keddi ülésen a vádlott nem ismerte el bűncselekményt, tagadta az ellene felhozott vádakat, ezért az ügy tárgyalási szakasszal folytatódik.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában