Zaklatás

2023.06.09. 10:22

Szexuálisan zaklathatta tanítványát egy hajdú-bihari tanár, a szülők panaszolták be a tankerületnél

A vád szerint szexuális cselekményt végzett a pedagógus a kiskorú sértettel.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Előkészítő ülést tart kedden a Püspökladányi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben tizennegyedik életévét betöltött, de tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel hatalmi vagy befolyási viszonyával visszaélve elkövetett szexuális visszaélés bűntette miatt emelt vádat az ügyészség – tudatta a Haonnal a Debreceni Törvényszék.

Az eset – melyről portálunk is beszámolt korábban – tavaly tavasszal kezdődött: két szülő bejelentést tett a Berettyóújfalui Tankerületi Központnál, miszerint az egyik környékbeli település iskolájába járó gyermeküket szexuálisan zaklatta az egyik tanára.

A Tankerületi Központba beérkezett jelzést követően azonnal mentesítettük a pedagógust a munkavégzési kötelezettsége alól és megtettük a rendőrségi feljelentést. Az érintett pedagógus a bejelentés óta nem tanít

 – adta válaszul a Haon érdeklődésére az illetékes tankerület márciusban. 

Hozzátették, a Tankerületi Központ kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a tanulók testi, lelki, pszichológiai fejlődését semmi se veszélyeztesse. Amennyiben mégis ilyenről érkezik jelzés, azonnal belső vizsgálat indul, emellett, szükség esetén rendőrségi feljelentésre kerül sor. Minden intézmény esetében kiemelten figyelnek arra a pedagógusok, hogy a tanulók információhoz jussanak az őket fenyegető akár testi, akár lelki veszélyekről. Fontos tudniuk, ha ilyen eset történik, kihez fordulhatnak segítségért. A gyermekek iskolai életét érintő minden esetről azonnal értesítik a szülőket azokon az információs csatornákon keresztül, amelyeket a szülők előzetesen engedélyeztek.

A feljelentést követően a Püspökladányi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya nyomozást indított a férfi ellen, aki szabadlábon védekezhet.

A nyomozás lezárultával az ügyészség vádat emelt a férfi ellen. A vádirat lényege szerint a vádlott egy Hajdú-Bihar vármegyei általános iskolában tanított, ahol megismerkedett a kiskorú sértettel, akivel bizalmas kapcsolatot alakított ki, ami egyre bensőségesebbé vált. A vád szerint a vádlott, mint a sértett iskolájában tanító tanár fennálló hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett a kiskorú sértettel.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában