Összegzés

2023.12.20. 18:34

Közel kétszáz riasztásra indultak idén a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület tagjai

Az év utolsó napjaiban bemutatják, mi történt az elmúlt hónapokban.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Az év vége közeledtével a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület számot vetett az elmúlt hónapok történéseiről – olvasható az egyesület Facebook-oldalán.

Mint írják, 2023-ban 197 riasztáson vettek részt, 82 esetben tűzoltói beavatkozást hajtottak végre, 115 alkalommal mentőszervezetként indultak el.

Bevetéseik alkalmával volt sírás és nevetés egyaránt. Átéltek tragédiákat, ahol a hozzátartozókkal éreztek együtt, voltak örömteli pillanatok, amikor élve találták meg a családok tagjait. Kiemelték, legjobb tudásuk szerint igyekeztek segíteni a bajba jutottakon.

Mivel már csak 12 nap van az évből, az egyesület elhatározta, minden nap megmutatják, mi történt az év egy-egy hónapjában.

Január 2-án már kezdődött számukra a munka; összesen 7 riasztásra tudtak elindulni, 4 alaklommal tűzoltói beavatkozást végeztek, 3 alkalommal mentőszervezetként indulak el. Égő autógumit oltottak, gázpalack elzáró szelepét zártak el, veszélyes fákat távolítottak el és egy idős, demens hölgy felkutatásában is segítséget nyújtottak. Hozzátették, ez a hónap viszonylag lazának számított, de legalább volt idejük készülni a következő hónapok kihívásaira és a kutyáik képzésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában