Összefoglaló

2023.12.31. 17:13

Bűncselekmény áldozatát ásták ki a a hajdú-bihari speciális mentők

Szerencsére, az október további része már nem tartogatott ekkora tragédiákat.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Az októberi eseményekről sem feledkezett meg a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület, közösségi oldalukon megosztották, mivel telt az utolsó negyedév első hónapja. Mint írták, nagyon izgalmas hónap volt az egyesületük életében. Kiemelték, rendkívüli esethez kaptak riasztást, egy bűncselekmény áldozatát kellett keresniük és kiásniuk a nyomozóhatósággal karöltve. Sikeres feladat volt mindenki részéről. 

A későbbiekben Derecskén a szociális otthon dolgozóinak segítettek egy túlsúlyos beteg mozgatásában, keresték egy család 2 és 3 éves gyermekét, egy fiatal férfi eltűnése miatt pedig Hajdúszováton voltak. Hosszúpályiban egy autó égett teljes terjedelmében, Derecskén egy udvaron szemét gyulladt ki. Nádas- és elektromos tűznél is avatkoztak be, valamint az időjárás által megviccelt autóson is segítettek. A konyári óvodában pedig, az állatok világnapja alkalmából egy kutyás bemutatóval kedveskedtek a gyerekeknek!

Az egyesület tagjai Bihardiószegen voltak egy tűzoltó továbbképzésen, égető konténerben testközelből tapasztalhatták meg a tűz terjedését izolált környezetben és megtapasztalhatták a zárt épület oltásának folyamatát 800 fokban. Hozzátették, kiváló szakemberekkel dolgozhattak együtt, ráadásul hargitai tűzoltókkal is találkozhattak. 

Barátságok kötődtek, reméljük még többször fogunk velük találkozni!

Kifejtették, ők is adtak át nekik a tapasztalatainkból, eltűnt személy keresésből tartottak ugyanis előadást és egy kis ízelítőt az alpin technikai ismeretekből is. 

Nem utolsó sorban részt vettünk egy borkóstoláson egy nagyon kedves családi pincészetben! Az egész csapatunknak egy örök emlék marad!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában