Sziréna

2023.08.16. 08:51

Megrázó történet: több mentőcsoport is összefogott, hogy a felszínre hozzák egy Tiszába esett ember holttestét

Keresőkutyákkal és szonárral lokalizálták a helyzetét.

Haon.hu

Forrás: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Pénteken Tiszafüredről kértek segítséget egy munkavégzés közben a Tiszába esett 51 éves férfi esetében - olvasható a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület közösségi oldalán. 

Mint azt a bejegyzésben írták, a csapatukkal azonnal a helyszínre mentek, ahol adatgyűjtést követően hajóba szálltak és a kamerafelvétel alapján az utolsó felbukkanás helyszínétől nem messze - keresőkutyájuk - King jelezte is a személyt a víz alatt. 

Csapatunk búvára még a sötétedés előtt megmerülte a helyszínt, amikor kiderült, hogy sajnos a vízbe bedőlt fa és hordalék miatt veszélyes lett volna tovább merülni.

Hozzátették, vasárnap a Tiszafüredi Rendőrkapitányság kérésére tovább folytatták a munkát, amelyben a segítségükre volt Madarász Lajos, a szonáros kollégájuk, a Lehóczki László által vezetett Spider Mentőcsoport, az Agria Mentőcsoport, az Életjel mentőcsoport és Nagy László.

Forrás: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

King és másik két kutya is, továbbá a műszeres vizsgálat is megerősítette az eltűnt személy víz alatt beakadt testének pozícióját. Kifejtették, az újabb merülés megerősítette, hogy a kiemelés búvárok által nem megoldható, így műszaki mentő eszközökkel a vízbe dőlt fát távolították el, amely után az elmerült személy teste a felszínre került. 

A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület önkéntesei időről időre segítik a hivatásos szervek munkáját:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában