Helyi kék hírek

2023.05.08. 07:50

Holttestet talált a Tiszában a Hajdú mentőcsapat

Sűrű hétvége van a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület mögött, több fronton is helyt kellett állniuk.

A 68 éves férfi testét a Tiszából hozták a felszínre

Forrás: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Egy május 3-án eltűnt 68 férfi holttestét hozta fel a Tiszából a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület Tiszanána-Dinnyéshátnál vasárnap

– erről az egyesület írt Facebook-oldalán.

A poszt szerint pénteken kapták a telefont, hogy a településre tetemkereső kutya segítségét kérik a Heves vármegyei rendőrök. Az egyesület egy élő- és egy tetemkereső kutyával érkezett meg a helyszínre, ahol a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei vízirendőrök segítségével vízre szálltak. Ezután a két kutya, King és Cooper is jelzett a feltételezett beesés helyétől nagyjából 100 méterre. 

A kutyák jelzését a kutatás második napján, szombaton szonárral is megerősítették, majd megkezdődött a víz alatti keresés az egyesület búvárainak segítségével, ezt azonban a rendőrség a hirtelen jött vihar miatt felfüggesztette a mentőegységek tagjainak biztonsága érdekében. A kutatást vasárnap reggel folytatták, ekkor a Hajdú egyesület tagjai újabb kutyás kereséssel győződtek meg arról, hogy a vihar nem mozdította el a testet.

Az elhunyt férfit 11.42-kor találta meg a csapat búvára, ezután a vízpart meghatározott szakaszán kiemelték a holttestet, és átadták a rendőrség munkatársainak az eljárás lefolytatása érdekében.

A hétvégén a poszt szerint emellett több másik esetnél is helyt kellett állniuk a mentőcsapat tagjainak:

  • szombat reggel Derecskére vonultak tűzesethez;
  • Dinnyéshátról hazafelé tartva megálltak segíteni egy árokba csúszott autósnak, a járművet csörlővel húzták ki;
  • a vasárnapi hazaérkezést követően újabb tűzesethez indultak, ezúttal is Derecskére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában