Összefoglaló

2023.07.14. 09:13

Önkéntesek is segítettek a hajdú-bihari tűzoltóknak a csütörtöki viharkárok felszámolásában

Kidőlt fák akadályozták a forgalmat több helyen is.

Haon.hu

A Hajdú Speciális Kutató-Mentő egyesület és a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport tagjai is segítettek önkéntes tűzoltóként

Forrás: Czinege Melinda

Károkat okozott a vihar Hajdú-Bihar vármegye több településén, csütörtökön – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában. 

Balmazújvároson, a Szegfű utcában egy lehasadó faág villanyvezetéket szakított le, és egy parkoló autóra esett. Szintén parkoló autóra esett faágat távolítottak el a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók a Kastélykert utcában is. Senki sem sérült meg az esetek során. 

Komádiban és Püspökladányban is szükség volt a tűzoltókra, mert nagy méretű faágak hasadtak le és fák dőltek ki a településeken. 

Fülöp külterületén három akácfa dőlt ki a szélben, telefonvezetéket is rongálva, Hajdúszoboszlón pedig a kerékpárút forgalmát veszélyeztette több letört fa ága. 

Debrecenben, a Benczúr Gyula utca és az Ady Endre út kereszteződésében egy fa egy virágárus bódéra, majd az útra dőlt, ezzel akadályozva a közlekedést. Debrecen egyik bevezető szakaszának forgalmát korlátozta egy tizenöt méteres fa, mert az az útra dőlt. A megyeszékhelyen többek között még a Nagyerdei körúton, a Salakos utcában, a Bölcs utcában és a Lőtér utcában is favágásra volt szükség a lehasadt ágak és kidőlt fák miatt. 

Sok helyen a villanyvezetékek is rongálódtak, ezért a tűzoltók mellett az áramszolgáltató szakemberire is szükség volt. A hivatásos tűzoltók mellett a viharkárok felszámolásban a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület és a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport tagjai is dolgoztak önkéntes tűzoltóként.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó csütörtök délelőtt az M35-ös autópályán, Hajdúböszörmény-Pród közelében. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járművet, és áramtalanították azt. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában öt személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, melyek közül egy súlyos, négy pedig könnyű sérüléssel végződött – tudatta a police.hu összefoglalójában.

A szolgálatot ellátó állomány öt személyt fogott el, közülük három főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, két embert pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő, ebből hat főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés négy esetben történt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában