Földrengés

2023.02.11. 08:34

Csoda Törökországban: négy hónapos kisbaba megmentéséről számolt be a hajdú-bihari kutatócsapat! – frissítve

Szombaton is folytatja a munkát a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület.

Forrás: Facebook / Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Rendíthetetlenül dolgozik a pusztító törökországi földrengés helyszínén a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület is, akik pénteken késő este újabb helyzetjelentést adtak közösségi oldalukon arról, mi történt a kint dolgozó csapattal, melyben Lukács Péter elnök és a King névre hallgató belga juhász mentőkutya mellett az Életjel, a Spider és a Főnix mentőcsapatok tagjai is benne vannak.

Mint írták, 4. napja küzdenek az idővel, a romokkal, az időjárással. Nem adják fel, és ennek meg is lett az eredménye:

egy 4 hónapos kisbabát sikerült élve megtalálniuk és kimenteniük a romok alól.

Nincs a helyszínen internetelérés, így jelenleg nincs lehetőségük képek és videók közzétételére. „Szerényen teszi a dolgát ez a maroknyi csapat!” – áll még a posztban.

Azt is írták, hogy a pénteki napból erőt merítve szombaton folytatják a keresést, bízva a csodában, hogy ennyi idő elteltével is újra élő személyeket tudnak megmenteni.

Az Életjel Mentőcsoport új részleteket is közölt az esetről Facebook-oldalán, szúrta ki a Boon. Egy montenegrói tűzoltórajjal dolgoztak együtt, amikor a romok közül egyszer csak előbukkant egy felnőtt és két gyermeki test. Sajnos az már ekkor kiderült, hogy a nagyobbik kisgyermek nem élte túl a 4 napot a romok alatt, de az anya és a baba életben volt. Az édesanya, mire sikerült őt teljesen kibontani a romok közül, sajnos feladta a küzdelmet. A négy hónapos csöppség izolációs fóliában került a hordágyra, majd a mentőautóba.

A csapat összetétele

Turi László Életjel Mentőcsoport

Lehóczki László Spider Mentőcsoport

Binda Nikoletta Spider Mentőcsoport

Bessenyei Péter Főnix Mentőcsoport

Molnár István Legott Mentőcsoport

Lukács Péter Hajdú Mentőcsoport

Valamint Hope, Nózi, King és Smile.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában