Közös összefogás

2023.02.08. 21:35

A romok alatt élő emberre bukkant a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Egy utórengés is nehezítette a mentőcsapat munkáját

Forrás: Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület Facebook-oldala

A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület Facebook-oldalán szerdai posztjában tudatta, telefonon beszéltek az egyesület elnökével, Lukács Péterrel, aki a King névre hallgató belga juhász mentőkutyával vesz részt a törökországi mentésben. Ők azok, akik önkéntesként érkeztek a katasztrófa sújtotta térségbe közös összefogásban az Életjel, a Spider és a Főnix mentőcsapatokkal.

A hajdú-bihari vezető az 1-2 perces telefonbeszélgetés során annyit tudott elmondani, hogy a mai napon volt egy 5,3-as erősségű utórengés, ami nehezíti a munkájukat, de a nap folyamán ennek ellenére találtak a romok alatt egy élő személyt és 15 elhunytat.

Elmondta továbbá, hogy borzasztó rossz körülmények között kell dolgozniuk, a kötelező pihenőidőt sem tudják nyugodtan tölteni. Fáradtak, de jól vannak. A mentésről képeket, videót viszont  nem tudnak adni, mert a telekommunikáció szakadozik, internet nincs.

A mentésvezető ígért a portálunknak egy bővebb tájékoztatást is, ha a körülmények engedik. Kitartást kívánunk nekik!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában