Videóval

2022.09.14. 10:38

Bíróság elé állítják a debreceni rendőrnő vádlijába harapó férfit

Korábban már volt büntetve.

Forrás: ügyészség

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt állítja bíróság elé a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a letartóztatásban lévő férfit. A rendelkezésre álló adatok szerint a rendőrök szeptember 4-én Debrecenben ittas személyeket vontak intézkedés alá, amelyet az egyik 40 éves férfi kifogásolt. Hangosan sértegette a hivatalos személyeket, majd bántalmazással fenyegette őket, és ökölbe szorított kézzel, indulatosan feléjük indult – közölte szerdai közleményében az ügyészség. Miután a rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak a férfival szemben, az elkövető megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, eközben az ebben őt akadályozó rendőrnő irányába ütött, de annak kitérése miatt nem találta el.

A rendőrök testi kényszert alkalmaztak az elkövetővel szemben, aki ellenállt és többször a rendőrök felé rúgott, és a vele szemben intézkedő rendőrnő vádlijába harapott.

A sértett magánindítványt terjesztett elő könnyű testi sértés vétsége miatt az elkövetővel szemben. A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és eredményesen indítványozta letartóztatását. A büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva az ügyészség az elkövetőt szeptember 15-én a Debreceni Járásbíróság elé állítja. A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a tárgyaláson végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozza. A férfit alig egy éve ítélték el végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre, minősített súlyos testi sértés miatt.

A biztonsági kamera felvétele ITT látható.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában