Testi kényszert is kellett alkalmazni

2022.09.07. 14:02

Őrizetben a debreceni rendőrnőbe harapó férfi

Többször is az egyenruhások felé rúgott.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Hivatalos személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt gyanúsítottként hallgatta ki a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség az őrizetben lévő 40 éves férfit, aki rendőrökre támadt a napokban. Az ügyészség közlése szerint indítványozták letartóztatásának elrendelését.

Szeptember 4-én délután a rendőrök intézkedés céljából megjelentek egy debreceni téren, és igazoltatni kezdték az ittas állapotban lévő és közterületen alkoholt fogyasztó, hangoskodó személyeket. 

Az intézkedés alá vontak egyike kifogásolni kezdte a rendőri intézkedést, hangosan sértegette az egyenruhásokat, majd bántalmazással fenyegette őket, indulatosan felállt a padról, és ökölbe szorított kezekkel feléjük indult.

Miután a rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak a férfival szemben, az elkövető megpróbálta kivonni magát az intézkedés alól, eközben az ebben őt akadályozó rendőr irányába ütött. Majd a rendőrök testi kényszert alkalmaztak a férfi megbilincselése és előállítása céljából, aminek ő ellenállt, és több alkalommal a rendőrök felé rúgott. A testi kényszer részeként a rendőrnő a férfi jobb vállára térdelt, aki ekkor a vádlijába harapott, és azt felszólításra sem engedte el. Tettével csak akkor hagyott fel, amikor egy civil személy sietett a rendőrnő segítségére.

Az egyenruhás a lábszán könnyű sérülést szenvedett.

Az ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, majd indítványozta letartóztatását.  A kényszerintézkedés elrendelését az ügyészség álláspontja szerint az indokolja, hogy a személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt büntetett előéletű gyanúsított felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll, így a cselekmény jellegére is figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a letartóztatás alkalmazása nélkül újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A kényszerintézkedés tárgyában a Debreceni Járásbíróság dönt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában