Egy presszóból indult el

2021.07.11. 09:00

Ittasan akart hazajutni motoros kerékpárjával, súlyos sérüléseket szenvedett

Lezárult az eljárás a részegen autónak ütköző hajdúböszörményi férfi ügyében.

Forrás: police.hu

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás szerint a gyanúsított egy benzinmotoros kerékpárral közlekedett május 1-jén, amikor a Március 15. utcában nekiütközött egy parkoló gépkocsinak. A férfi az ütközést követően elesett és súlyos sérüléseket szenvedett – tudatta a rendőrség.

Az eljárás során a kirendelt orvosszakértő megállapította, hogy a férfi a baleset bekövetkezésekor alkoholos befolyásoltság alatt állt. A 43 éves helyi lakos részletes beismerő vallomást tett, elmondta, hogy ő csak egy helyi presszóból akart hazajutni, amikor balesetet szenvedett.

A hajdúböszörményi rendőrök az iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Fotó: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

A szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek és a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek.

Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban vezessen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában