elfogták őket

2020.04.20. 12:45

Tujákat lophattak

A gyanúsítottak egy debreceni kertészetből tulajdoníthatták el a dísznövényeket.

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2020. április 19-én 21 óra körül tett bejelentést egy debreceni kertészet tulajdonosa arról, hogy egy férfi tujákat akart lopni tőle. A bejelentő elmondta a rendőröknek, hogy az ismeretlen egy kék színű autó anyósülésére ült be, majd társával elhajtottak a helyszínről. A rendőrök a kapott információk alapján egy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket otthonukban elfogtak. A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 43 éves férfit, valamint társát, egy 26 éves nőt, aki a sofőr szerepét töltötte be.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak elsőnek szombat éjjel mentek a kertészethez. A férfi átvágta a kerítést, bemászott a telekre és közel 30 tujacsemetét pakoltak be az autóba. Másnap el is ültették ezeket a kertjükben, azonban úgy gondolták, hogy pár növényre még szükségük van, ezért vasárnap este is visszamentek, ekkor viszont megzavarta őket a kertészet tulajdonosa. A gyanúsítottak menekülni kezdtek, de még így is magukkal vittek pár tuját, amiket a náluk tartott kutatás során megtaláltak és lefoglaltak a rendőrök.

A Debreceni Rendőrkapitányság nyomozói bűnügyi őrizetbe vették őket, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást velük szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában