Ügyeleti hírek

2019.08.14. 10:13

Mérgező gáz, lángoló műszerfal és karambolok Hajdú-Biharban

Kedden két lakásban is életet mentett a szén-monoxid érzékelő Hajdú-Bihar megyében.

Fotó: Matey István

Jelzéseket adott le a szén-monoxid érzékelő egy Csokonai utcai lakás első emeleti fürdőszobájában Hajdúnánáson. A városi hivatásos tűzoltók mellett a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat munkatársai is kivonultak, akik méréseket végeztek a helyszínen. A mérőeszközök magas értékeket mutattak a vízmelegítő közelében. A gázszolgáltató lezárta a készüléket. Balmazújvároson, a Debreceni utcában is jelzett a szén-monoxid jelző. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átszellőztették a lakást, a mentőszolgálat pedig megvizsgálta az ott lakókat, akik nem sérültek meg – írja ügyeleti hírösszefoglalójában a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

Összeütközött két személygépjármű Debrecenben, a Burgundia utcában kedden délelőtt. A helyszínre a cívisvárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták és áramtalanították a járműveket.

Összeütközött egy személygépkocsi és egy kamion Ebes közelében, a 4-es főúton kedden dél körül. A balesethez a hajdúszoboszlói tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a két járművet.

Száz négyzetméteres területen lángolt a száraz gaz tegnap Hajdúböszörményben, a Petőfi-szőlőkertben. A tüzet a helyi hivatásos tűzoltók oltották el.

Égett egy személyautó műszerfala Mikepércsen, a Debreceni utcában. Az ott lévők még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a lángokat, így a debreceni egység csak az utómunkálatokat végezte el.

Nyolcszáz négyzetméteres területen égett az avar a 33-as számú főút mellett, a 69. kilométerszelvénynél. A balmazújvárosi önkormányzati és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be a tűzesetnél – tájékoztatott Papp-Kunkli Nóra tűzoltó hadnagy.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a megyében a rendőrök az elmúlt 24 órában 6 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 20 személyt állítottak elő, közülük 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 8 esetben történt.

Borítókép: Az ebesi kamionbaleset helyszíne

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában