A gerincproblémáktól a stresszkezelésig

2019.06.14. 10:12

Az egészségé volt a főszerep a Debreceni Járásbíróságon

Hagyományos jelleggel június 11. és 13. között rendezték meg a Debreceni Járásbíróságon az „Egészséghét” elnevezésű programot.

Fotó: Debreceni Törvényszék

A rendezvénysorozaton a Debreceni Törvényszék és a vidéki járásbíróságok dolgozói is részt vettek. Keddtől csütörtökig az egész hét az egészség jegyében telt – írja honlapján a Debreceni Törvényszék. A bírósági vezetők fontosnak tartották, hogy orvosok, képzett szakemberek mondják el véleményüket, tapasztalataikat a dolgozóknak, akiket hasznos információkkal is segítettek, főleg olyan területen, hogy hogyan is lehet megőrizni egészségüket vagy éppen megoldást találni már meglévő problémára.

Fotó: Debreceni Törvényszék

Kiváló előadást tartott június 11-én Hegedűs Éva gerincterapeuta, aki másnap egy csoportfoglalkozáson a gyakorlatban is megmutatta a hatékony gerincterápia egyes lépéseit, amely főleg az ülőmunkát végzőknek volt fontos. A dolgozóknak egy mentálhigiénés szakember, Mézes Zsolt is tartott előadást, majd őt követte Mucsi Sándor, aki a mágnesterápiát mutatta be. Ojtozi Adrienn reflexológus, életviteli tanácsadó 2019. június 12-ei előadását követően ingyenes talpmasszázst is biztosított, míg Gyürüsi Anna dietetikus, élelmiszer mérnök a tényekről és tévhitekről beszélt az egészséges táplálkozás kapcsán. A Holnapom Egyesület képviseletében Bánfi Ildikó a rákos megbetegedésekről, a prevencióról, a gyógyulásról és a kiegészítő terápiáról tájékoztatta a hallgatókat, amely során kiemelte az utógondozás és a családtagok támogatásának, segítésének fontosságát. Az „Egészséghét” utolsó napján Miskolczyné Bokor Árnika pszichológus segítségével a résztvevők stersszkezelési technikákat sajátíthattak, hiszen fontos a mindennapi feszültség feloldása, a stesszhelyzetek kezelése.

Dr. Muraközy Katalin ortopéd traumatológus a kézpanaszok megelőzésére és kezelésére, míg Posta Sarolta gyógytornász az ízületek védelmének fontosságára hívta fel a figyelmet. Természetesen a bőr sem maradhatott ki a sorból, hisz annak védelme kulcsfontosságú, főleg a nyári időszakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában