Időjárás

2023.07.18. 07:11

Tartós enyhülést nem hozott magával a hétfői vihar, folytatódik a kánikula

Haon.hu

A strandon lehet bírni a hőséget

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Napos, kissé hűvösebb idővel köszöntött be a kedd Debrecenbe és Hajdú-Biharba egyaránt, a hétfői viharos időre már csak a letört ágak, gallyak emlékeztetnek. A Köpönyeg előrejelzése szerint kedden napos időre van kilátás, esőre nem kell számítani, szél is mérsékelt lesz. A hőmérséklet 18 és 30 fok között alakul majd. 

Az országos előrejelzés szerint sok napsütésre, igazi strandidőre számíthatunk. Esetleg néhol fordul elő zápor, zivatar. 30-37 fokos országos hőség, délen forróság lesz. Az északnyugati szél néha megélénkül.

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!