Közlekedés

2023.12.30. 10:30

Pluszpénzt kap a Debrecen mellett augusztusban átadott vasútfejlesztés

További 1,2 milliárdot szánnak az Észak-Nyugati Gazdasági Övezethez kapcsolódó korszerűsítés első ütemének.

Haon.hu

Sínek a Macs Ipari Park vasútállomásnál

Forrás: Napló-archív

További nyolcmilliárd forintra van szükség tizenkilenc út-, vasút-, illetve magasépítési beruházások költségeinek fedezéséhez, ezért ezekre a kormány együtt mintegy 8,4 milliárd forint csoportosít át – írta meg a Világgazdaság. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg,

a felsorolt tételek között pedig ott van a Debrecen–Füzesabony vasútvonal korszerűsítésének első üteme is, amely 1,2 milliárd forintos többletforrást kap.

A VG ennek kapcsán emlékeztet, hogy az első ütem munkáira 2020-ban nyert megbízást a V-Híd Építő Zrt., a beszerzés végösszege az akkori állapot szerint 54,9 milliárd forint volt, de a beruházás végül 18 százalékkal többe, nettó 65 milliárd forintba került, és ez év augusztusára készült el.

A munka során – többek között – a meglévő 11,6 kilométeres nyomvonal felújítása mellett elvégezték a szükséges korrekciókat közel 3,6 kilométer hosszan. Debrecen és Tócóvölgy állomások között a meglévő mellé egy második vágányt is építettek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában