Közgyűlés

2023.10.01. 21:14

Új helyiségekkel bővül a DAEFI

Haon.hu

Döntött a debreceni közgyűlés a szeptember 28-i ülésén a Pósa u. 1. szám alatti épület két helyiségének ingyenes hasznosításba adásáról a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet részére.

Mint az előterjesztés írja az ingatlanon, a Császár Péter utca felől elhelyezkedő, volt Nagysándor József Általános Iskola épületében több szervezet is működik: az EU-Roma Országos Egyesület, a DMJV Roma Nemzetiségi Önkormányzat, a Héra Egyesület, valamint a Hajdúdorogi Főegyházmegye.

A Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (DAEFI) korábban azzal a kérelemmel fordult az Önkormányzathoz, hogy a Pósa u. 1. szám alatti épület 1. emeletén lévő két üres helyiség (70 m2 és 64 m2) ingyenes használatát szeretnék kérni. A DAEFI székhelye is a Pósa u. 1. szám alatt található, a Kishegyesi út felőli épületben.

Törvényi változás alapján 2023. július 1-től a DAEFI gondoskodik Hajdú-Bihar Vármegyében a védőnői ellátásról. Ezen felül a DAEFI látja el az iskola-egészségügyi feladatokat, gondoskodik a fogászati ügyeleti ellátásról és szervezi a „Mozdulj, Debrecen!” mozgalom programjait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában