Közgyűlés

2023.10.01. 21:54

Szolgalmi jogról is döntött a debreceni közgyűlés

Haon.hu

Döntött a debreceni közgyűlés a szeptember 28-i ülésén a szolgalmi jog alapításáról a 0507/84 hrsz-ú ingatlan vonatkozásában.

Mint az előterjesztés írja 11 hektárnyi „legelő, községi mintatér, szántó és kivett lakóház, udvar és gazdasági épület” megnevezésű ingatlan, 86 m2 nagyságú területrészére, villamos energia ellátását szolgáló elektromos vezeték és létesítményei elhelyezése érdekében.

Az ingatlannal kapcsolatban egy Bt. megkereste az önkormányzatot egy Mészáros Gergely-kerti ingatlan villamos energia ellátásához kapcsolódó szolgalmi jog alapítása érdekében. Ezen az ingatlanon egy Kft. egy mezőgazdasági birtokközpontot tervez építeni, arra engedéllyel rendelkezik. A beruházó mezőgazdasági szárító, tisztító, 3 db síktároló csarnok, valamint 2 db tranzitsiló és mindezek kiszolgáló építményeire, mint sajátos ipari építmény kivitelezésére kapott engedélyt. Az önkormányzati ingatlanon keresztül haladna a magánvezeték.

A Vagyonkezelési Osztály által felkért ingatlanforgalmi szakértő a szolgalmi jog alapításának ellenértékét 60 ezer 200 forint összegben, a területhasználatért járó kártalanítást 10 Ft/m2/nap, illetve 20 Ft/fm/nap, a növényzet értékéért járó kártalanítást 64 ezer 500 forint összegben állapította meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában