Közbeszerzés

2023.06.14. 11:34

A debreceni repülőtér burkolathibáinak javítására keresnek vállalkozót

Közel 240 millió forintba kerülhet a munka.

A repülőgépek igencsak igénybe veszik a betont

Forrás: Napló-Archív

A Debreceni Repülőtér burkolathibáinak javítására indított közbeszerzési eljárást a cívisváros önkormányzata; a felhívás a június 14-ei Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Mint írják, a feladat a Debrecen Nemzetközi Repülőtér 04R/22L futópályájának, „A” és „B” gurulóútjának, valamint forgalmi előterének betonfelületén repülésbiztonságot veszélyeztető burkolathibák javítása, a szerződéskötéstől számított 12 hónapig terjedő időszakban, összesen nettó 237 millió forint keretösszegben. Az önkormányzat azt vállalja, hogy a keretösszeg legalább 70 százalékára vonatkozóan eseti megrendelést ad ki.

A teljes javítandó felület mérete megközelítőleg 10 ezer négyzetméter. Javítani kell a betontáblák éleinek sérülését, a betontáblák törései mentén kialakuló hibákat, a saroktöréseket, a felületi sérüléseket. A hézagokat kitölteni, szükség esetén a táblákat részlegesen vagy teljesen cserélni kell. A felületi javítást gyorsan szilárduló, önterülő, kétkomponensű, műgyanta bázisú javítóhabarccsal kell elvégezni. A munka része a burkolt fedett vízelvezető rendszer karbantartása is. Mint írják, a meglévő vízelvezető rendszer funkcióját ellátja, de annak környezetében a szigetelés hiánya miatti tönkremenetelek jelentkeznek. 

Amennyiben a szerződés keretösszegét annak időtartama alatt nem használják fel, úgy a szerződés automatikusan 12 hónappal meghosszabbodik. Az ajánlatokat július 10-ig várják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában