Közbeszerzés

2023.05.03. 16:27

Támogatott lakhatás érdekében fejlesztik a debreceni Immánuel Otthont

Modernizálják és bővítik a lakóépületet.

2021 szeptemberében adták át az Immánuel Otthon és Iskola új épületét (képünk az ünnepségen készült)

Forrás: Napló-Archív

Támogatott lakhatást nyújtana halmozottan sérült lakók részére: 7 szobás 10 férőhelyes lakóotthont szeretne építeni halmozottan sérült emberek részére a Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség az Immánuel Otthon és Iskolában, a Méliusz tér 6. szám alatt – derül ki a Közbeszerzési Értesítő április 27-ei számából.

A részletes elírás szerint a  kivitelezés során a meglévő lakóépület átalakítása, bővítése biztosítja az otthon kialakítását. 

A kivitelezés a meglévő pince felújítására, a földszinten 3 szoba, dolgozó helyiség, nappali, étkező-konyha, a tetőtérben 4 szoba kialakítására irányul. A földszinten és a tetőtérben közlekedők, vizes helyiségek, lift és a zavartalan működést biztosító kiegészítő helyiségek kialakítása történne meg. A meglévő épületet terv szerint részben elbontják, a helyére új épületrész készül, az így megvalósult alaprajz fölé kerül a tetőtér-beépítés. 

Az épület a halmozottan sérült személyek életkörülményeit figyelembe véve akadálymentesített.

A dokumentumból többek közt kiderül, hogy a meglévő utcai nagykapu az eredetivel megegyező formában újjáépül. A tervezett nyílászárók korszerű, hőszigetelt fa- és műanyag szerkezetek. 

Az épület fűtését, hűtését és melegvízellátását korszerű levegő-víz típusú hőszivattyúk biztosítják, a közös terekben padlófűtés, a szobákban és vizesblokkokban radiátoros fűtés készül. A hűtést fan-coilokkal biztosítják. A teljes belső és külső víz- és szennyvízvezeték rendszer újonnan épül.

 Az épület elektromos rendszere is teljesen új lesz, a klasszikus erősáramú rendszeren kívül villámvédelem és tűzjelző is készül, illetve egyéb gyengeáramú rendszerek, mint fűtés-hűtés vezérlés, vészjelző rendszer, informatika, riasztó. Az épület körül új térburkolatok, akadálymentes előlépcső és rámpa épül terv szerint. A zöldfelületet nagyrészt újonnan telepített gyep alkotja majd, kiegészítve cserjékkel, egynyári és többnyári virágokkal, kisebb lombos fákkal.

A munkára 5 hónap áll majd rendelkezsére, az ajánlatokat május 12-ig várják.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában