Idegenforgalom

2022.11.16. 21:25

A zsidó értékek hozhatják össze még jobban Debrecent és Nagyváradot

Tárgyalás a turisztikai kapcsolat további erősítésére.

Széles Diána és Florin Birta

Forrás: Debrecen.hu

A turisztikai lehetőségekről, a beutazó turizmus erősítéséről, a szakmai partnerség építéséről tárgyalt november 16-án Széles Diána turizmusért is felelős debreceni alpolgármester Florin Birta polgármesterrel Nagyváradon. A városházi beszámoló szerint az egyeztetésen elhangzott: a kulturális– és eseményturizmus mellett a vallási turizmusban rejlő lehetőségekre is nagyobb hangsúlyt helyeznek a jövőben. A nagyváradi és debreceni zsidó hitközségek öröksége tovább színesítheti a két város a turisztikai kínálatát, ebben pedig jelentős szerep van a menetrend szerinti Debrecen-Tel Aviv légijáratnak, vagyis a repülővel érkező izraeli turistáknak.

Az együttműködés keretében a „felek áttekintik, összefésülik a városok kulturális eseménynaptárait, kölcsönösen népszerűsítik egymás programjait”, továbbá a szolgáltatók bevonásával közös ajánlatok kidolgozását is tervezik a turisztikai szakemberekkel.
A kommüniké emlékeztet: Debrecen és Nagyvárad kulturális kapcsolata évszázados múltra tekint vissza, az elmúlt évtizedben pedig még szorosabbá vált. Így Debrecen rendszeresen képviselteti magát a nagyváradi magyar kulturális-szellemi értékek megtartását célzó rendezvényeken, míg Nagyvárad aktív szereplője számos debreceni programnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában