Hasznos infók, első kézből

2022.08.05. 08:25

Segít a katásoknak a megyei NAV, online előadást tartanak a hónap közepén

Kérdezni is lehet majd tőlük.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Szeptember 1-jén hatályukat vesztik a kisadózó vállalkozások tételes adójának (kata) szabályai, ezért a jelenlegi katásoknak augusztus 31-én megszűnik a kataalanyiságuk – emlékeztet pénteki közleményében a NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága.

Minden érintett vállalkozásnak el kell döntenie, hogy milyen szabályok szerint adózik szeptember 1-jétől. A döntéshez tisztában kell lenni a választási lehetőségekkel, azok feltételeivel és a teendőkkel, emiatt augusztus 16-án a megyei igazgatóság 13 órától online előadást szervez az új katatörvény kapcsán felmerülő választási lehetőségekről, bejelentési, bevallási és egyéb adókötelezettségekről.

A 90 perces előadás után konzultációra is lesz lehetőség akár szóban, akár chat formájában.

Az előadás online elérhető a Microsoft Teams felületén. A kapcsolódási link kiküldéséhez a részvételi szándékot legkésőbb augusztus 12-ig lehet jelezni a [email protected] e-mail-címen, név és e-mail-cím megadásával.

A csatlakozáshoz szükséges linket augusztus 15-én küldik el a jelentkezőknek a megadott e-mail-címre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában