Közbeszerzés

2022.07.05. 18:09

Épülnek a töltőhelyek az elektromos buszokhoz

Egy debreceni cég építheti ki a beszerzés alatt álló elektromos buszok energiaellátó hálózatát összesen nettó 109 millió forintért – derül ki a Közbeszerzési Értesítő július 5-ei számából.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

A beruházó DKV Debreceni Közlekedési Zrt. Salétrom utca 3. szám alatti telephelyén a kizárólag elektromos hajtással rendelkező autóbuszai akkumulátorainak töltéséhez szükséges, kültérre telepített, 12 darab berendezés működéséhez szükséges energiaellátó hálózat kiépítését kell a nyertesnek elvégeznie. Ehhez az áramátalakító épületben rendelkezésre álló áramszolgáltatói csatlakozási pont és a DKV által biztosított transzformátorállomás között 10 kV-os földkábelhálózat kiépítése szükséges 204 méter hosszúságban; a transzformátorállomás és a 12 darab töltőberendezés között KIF földkábelhálózat kiépítése 295 méter hosszúságban; valamint el kell végezni a töltőberendezések tervezett telepítési helyén a térvilágítás korszerűsítését is új tápkábel kiépítésével.

A munkálatok másik részét a Doberdó utcai és a Segner téri forgalomirányító helyeken kültérre telepített, 1-1 darab berendezés működéséhez szükséges energiaellátó hálózat építése jelenti. A rendelkezésre álló áramszolgáltatói fogyasztás mérőhely és a töltőberendezések között KIF földkábelhálózatot kell kialakítani mindkét helyen 90 méter hosszúságban.

A töltőberendezések telepítését az elektromos autóbuszok szállítója végzi.

A felhívás mindkét részére ugyanaz a három cég (két debreceni és egy mátészalkai) pályázott, a nyertes ugyanaz a debreceni vállalkozás mindkét rész esetén. A Salétrom utcán nettó 94, a másik két helyen összesen nettó 15 millió forint értékű az elvégzendő munka.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában