Szerződésmódosítás

2022.07.04. 18:15

A chiphiány az elektromos buszokat is érinti

Módosította a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. az elektromos autóbuszok beszerzésére megkötött szerződést – derült ki a július 4-ei Közbeszerzési Értesítőből.

Forrás: MW-archív

Az közbeszerzési eljárás nyertesének, két budapesti cég konzorciumának 12 darab új, alacsonypadlós, kizárólag elektromos hajtással rendelkező, városi szóló autóbusz beszerzése és üzembe helyezése a feladata. Ezentúl a Doberdó utcai és a Segner téri forgalomirányító helyeken 1-1 töltőberendezést kell telepítenie, továbbá az autóbuszokkal kompatibilis – kültérre is telepíthető –, 12 jármű egyidejű töltésére is alkalmas töltőrendszert kiépítenie a DKV Salétrom utcai telephelyén.

Tartalék alkatrészek és speciális eszközök szállítása; utasszámláló rendszer telepítése 4 járműre; teljes értékű karbantartási feladatok ellátása és ezeken kívül eső, egyéb, megrendelésre végzendő javítások elvégzése is szerepel a kötelezettségekben, melyekről a szerződést 2021. október 22-én írták alá a felek.

A szerződést 2022. június 22-én módosították.

Az indoklás szerint a közbeszerzési eljárásban az szerepelt, hogy független töltőberendezések ajánlása esetén minimálisan 100 kW csúcsteljesítmény szükséges egy-egy töltőfejen. A nyertes ajánlatban is szereplő Siemens Sicharge UC 100C típusú berendezés teljesítménye 100 kW. Az eszköz szállítója nemrég arról tájékoztatott, hogy a szállítás a pandémia okozta chiphiány, a kialakult ukrán-orosz háborús helyzet és az azzal összefüggő alkatrészhiány miatt a szerződés teljesítési határidejéig nem lehetséges. Helyette a Siemens Zrt. által felajánlott Konstad-Siemens CPC120/Unity 120 típusú töltőberendezést tudja szállítani, ami egyenértékű megoldás lehet, minden tekintetben megfelel a DKV elvárásainak, illetve töltési teljesítménye 120 kW.

A szerződés módosítása annak összegét nem érinti, az továbbra is nettó 2 milliárd 160 millió 304 ezer forint. 

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában