Közbeszerzés

2022.07.07. 16:42

Drágábban viszik a konténeres hulladékot

Mintegy 10 százalékkal drágább a nem veszélyes hulladék konténerben történő szállítása az A.K.S.D. Városgazdálkodási Kft. számára az üzemanyagár emelkedés miatt – derül ki a Közbeszerzési Értesítő július 7-ei számából.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A cég 2021 decemberében kötött kétéves keretmegállapodást egy debreceni vállalkozással. A teljesítés helyszíne a debreceni régió (Debrecen, Debrecen-Józsa, Pallag, Bánk, Ebes, Apafa, Dombostanya, Kismacs, Ondód, Nagycsere, Szepes), valamint esetenként egyéb területek (az országon belül). A szerződés szerint a fuvarfeladatok becsült mennyisége 3 ezer darab konténeres tranzakció, 404 kilométer, illetve 62 óra óradíj. A megrendelt konténert a cég kiszállítja a megadott címre, a megrakott konténert a hulladéklerakó telepre viszi, kiüríti, majd beszállítja az AKSD telephelyére. A minimálisan biztosított igénybevétel 1100 óra/gépjármű/év. Rendelkezésre állás a hivatalos munkaszüneti napok kivételével naponta 6-20 óra között szükséges. A becsült mennyiségtől való eltérés mértéke + 30 százalék lehet.

Az eredeti szerződésben nettó 57 millió 385 ezer forint szerepelt, ezt június 30-án 5,1 millióval növelve 62 millió 514 ezer forintra módosították a felek.

Mint az indoklásban szerepel, a szerződéskötést követően a cég ügyvezetője arról tájékoztatta az AKSD-t, hogy a jelen világgazdasági helyzet következtében kialakult körülmények és a rendkívüli mértékű üzemanyag áremelkedés miatt a közbeszerzési eljárás során az ajánlatban leadott és az alapján szerződött árak nem biztosítják a szolgáltatás fenntarthatóságát. Ezeket a körülményeket a vállalkozás kellő gondossággal eljárva sem láthatta előre. A módosítás kizárólag a szolgáltatás díját érinti, és  július 1-én lépett hatályba.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában