Elérte legmagasabb pontját az Office Bay

2022.03.29. 16:29

Bokrétát kapott a reptérhez kapcsolódó irodaház

A betelepülő vállalatok több száz dolgozójának biztosít majd magas műszaki színvonalú munkakörnyezetet.

Forrás: Molnár Péter

Elérkezett legmagasabb pontjához a Debreceni Nemzetközi Repülőtér Multimodális Logisztikai Központban épülő Office Bay Irodaház építése, számoltak be a hírről a beruházás bokrétaavató ünnepségén, kedden.

 

Kulcsfontosságú pont

 

Kósa Lajos országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte, a kormány a 2010-es éveket követően azt a döntést hozta, hogy a magyar kulcsinfrastruktúrákat szeretné magyar közösségi tulajdonban tartani, mindenképpen úgy, hogy a döntéseket itthon hozzák meg. (Vagy magyar tulajdonú legyen, vagy olyan cég, amelynek az irányítási központja Magyarországon van.) A légi közlekedésnek alapinfrastruktúrája a repülőtér. Az alapinfrastruktúra működtetése stratégiai szempontból meghatározza egy ország versenyképességét, hiszen az azzal kapcsolatos döntések a gazdaság minden egyes területére kihatnak – mondta, hangsúlyozva,

a Debreceni Nemzetközi Repülőtér azért szerencsésebb más reptereknél, mert itt egy helyi cég fejleszti az üzleti infrastruktúrát.

– A XANGA cégcsoport az egyik zászlóshajóként beruházásaival elérte, hogy Debrecen az ország egyik legjelentősebb logisztikai központjává váljon – tette hozzá.

 

Pósán László országgyűlési képviselő arról beszélt, hogyan lett egy elhanyagolt repülőtérből kisebbfajta csoda a városban. – Manapság azt tapasztaljuk, hogy a különböző szereplők folyamatos együttműködéssel, egy nagy közös cél, a város fejlesztése és fejlődése felé húznak Debrecenben – mondta, utalva a politikai, gazdasági stabilitásra is, mely a várost jellemzi. 

A kiszámíthatóság azt is jelenti egyben, hogy bátran lehet tervezni, ennek konkrétan akár pénzre is váltható haszna, előnye és fontossága van

– emelte ki.

A jövő záloga

 

Papp László polgármester elmondta, a repülőtér közvetlen környezetének fontos fejlesztése ez a beruházás. – Egy szolgáltatóház, irodaház nagy potenciált, jelentőséget jelent a város bármely pontján Debrecennek. Az elmúlt hét évben főleg a nagy ipari területek fejlesztésére koncentráltunk. Gyakorlatilag megtízszereztük a rendelkezésre álló és megfelelő ipari infrastruktúrával rendelkező iparterületeink nagyságát, melyek 2025-2026 környékére megtelnek, és a város ebben a tekintetben el is éri az ipari területek felső határát. Ezzel párhuzamosan a következő években a figyelmünket a szolgáltatópiacra, kreatív iparra kell majd fordítanunk, ezért is fontos az irodaház fejlesztések megléte – fejtette ki, hozzátéve,

a jövőre nézve ez a beruházás még csak a kezdetet jelenti.

Herdon István a XANGA cégcsoport elnök-vezérigazgatója az eseményen elmondta, fejlesztőként semmihez sem hasonlítható érzés egy projekt elkészültével látni a környezet fejlődését. – A Debreceni Nemzetközi Repülőtéren 2010 őszén kezdődött a Multimodális Logisztikai Központ fejlesztése, azóta 12 projekt valósult meg a területen. Ezek mind kapcsolódnak a repülőtér szolgáltatásaihoz, infrastrukturális hátteret biztosítanak az utasforgalom mellett az új tevékenységek beindításához – hangsúlyozta. Mint azt kifejtette,

az Office Bay egy ötemeletes, 4000 négyzetméteres irodaépület, amelyet 3 milliárd forintból valósítanak meg, és nyár elejére készül el.

A repülőtérre betelepülő szolgáltatások részére nyújt inkubátorhátteret, több száz dolgozónak biztosítva megfelelő munkakörülményeket. A megújuló energiaforrások alkalmazásán túlmenően ráadásul az épület a BREEAM (Környezeti Minősítő Rendszer) minősítését is megszerzi majd.

 

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában