Ráfért a fejlesztés

2021.10.28. 11:19

Központi utat újítottak fel Biharnagybajomban

A Belügyminisztérium támogatásával újult meg a Posta utca.

Fotó: Biharnagybajom Község Önkormányzata

Csaknem 20 millió forint belügyminisztériumi támogatásból és további 3 és fél millió forint önerőből kapott új aszfaltburkolatot a biharnagybajomi Posta utca.

– Csak szilárd burkolatú utak felújítására lehetett ebben a kiírásban pályázni, ezért esett a választásunk az egyik központi utcánkra, amely a településen forgalmasnak mondható, és az állapota is leromlott az elmúlt évtizedekben – mondta megkeresésünkre Szitó Sándor polgármester.

A Posta utca aszfaltburkolatát összesen 249 méter hosszúságban, négy méter szélességben újíttatta fel az önkormányzat. A beruházás részeként készült útpadka, megcsinálták a Dózsa György és József Attila bekötőutak csatlakozásait, valamint 111 folyóméteren szegélyt is építettek. Kihelyeztek 5 darab új közúti jelzőtáblát és felhúztak két támfalat is.

A településvezető kérdésünkre elmondta, idén ez volt az utolsó útfelújítás a településen. A korábban a Magyar Falu Programban beadott pályázatuk továbbra is tartaléklistán szerepel.

Bekecs Sándor

Borítókép: Mindkét oldalon útpadka készült, és új közlekedési táblákat is kihelyeztek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában