Polgármesteri beszámoló

2021.09.30. 11:30

Továbbra sincs egyezség a Volánnal Hajdúszoboszlón

Száraz szabadidős attrakciókkal is szolgálna a jövőben a fürdőváros.

HSE Sajtótájékoztató

Fotó: Napló-archív

Nem kevesebb, mint negyven napirendi pontot tárgyalt a fürdőváros önkormányzati képviselő-testülete immár a megszokott helyen, a Városháza nagytermében. Az ülést vezető Czeglédi Gyula polgármester a jelentősebb döntésekről adott tájékoztatást.

Megérkeztek a pályázati pénzek

Miután elfogadták a Vöröskereszt területi szervezetének tájékoztatóját, módosították Hajdúszoboszló város költségvetési rendeletét az év során bekövetkezett változások miatt. Ez összességében több százmilliós tétel, amely az időközben beérkezett fejlesztési és normatív támogatásokból állt elő. A testület több kisebb értékű ingatlan – például garázs, lebontásra váró épület – értékesítéséhez is hozzájárulását adta.

A városvezető egy örömteli döntésről is beszámolt.

A képviselők hozzájárultak a Hungarospa dolgozóinak tíz százalékos bérfejlesztéséhez, amelyet a város saját forrásból, a kiemelkedő nyári forgalom alapján tudott meglépni.

Ugyancsak zöld utat adtak az idén húszéves Szabó László Művészeti Iskola működéséhez való egymillió forintos hozzájárulásnak. Hajdúszoboszló is csatlakozott a Bursa Hungarica Ösztöndíj rendszeréhez. Október elején megtartják az idősek napja rendezvénysorozatot, amelyen védettségi igazolvánnyal vehetnek részt az emberek.

Czeglédi Gyula kitért arra is, hogy Hajdúszoboszlón a szenvedélybetegek, a fogyatékosok és a hajléktalanok nappali ellátása jelenleg nem megoldott, így a városban több mint egy évtizedes mulasztásos törvénysértésének felszámolására rendeletet kell módosítani, majd pénzt elkülöníteni a szociális ellátórendszerük törvényben előírt működtetése érdekében.

Ugyancsak hosszabb ideje húzódik a Volánbusz 2020. évi és a 2021. első negyedévi beszámolójának elfogadása is. Ezeket most sem szavazták meg a képviselők.

„Olyan költségeket, például rezsi vagy bérlet-és jegyár költségtöbbletet próbálnak érvényesíteni, elszámolni, amire nincs rálátása az önkormányzatnak. Mindez azonban nem befolyásolja a város buszközlekedését”

– kommentálta a döntést Czeglédi Gyula, aki a buszközlekedésnél maradva további részletekkel is szolgált: – Az eddigi úgynevezett üresjáratokkal kapcsolatban javasoltuk, hogy szolgáltatójáratokká alakuljanak át. Továbbá javaslatként felvetődött, hogy a helyi buszközlekedés menetrendjét közelíteni kellene a Budapest felől érkező InterCity-járatokéhoz. Jelenleg a vonat érkezése és a busz indulása között mintegy húsz perc telik el. A javaslatot végül elvetettük, mert még nincs átadva a vasútállomás, nem működik a lift, és ezek miatt hosszabb időt vesz igénybe a közösségi közlekedési eszköz megállóhelyének megközelítése.

Döntés született a várható pályázati kiírásokhoz kapcsolódóan egy négyévszakos játszóház területének kijelöléséről és tartalmának összeállításáról. Ez a Bánomkert városrészben, a fedett élményfürdőhöz közeli területen tervezhető. A háttérről Czeglédi Gyula elmondta, a fürdőváros már több éve szorgalmazza, hogy a meglévő és folyamatosan fejlődő vizes szabadidős lehetőségek mellett meg kellene teremteni a száraz szórakozás módját is.

A képviselők az időközben felvetődött újabb szempontok miatt újratervezésre adták vissza a Gázláng pálya beépítésével kapcsolatos tervezői javaslatot.

KZS

A borítóképen: Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló polgármestere

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában