Beruházások a cívisvárosban

2021.03.02. 11:30

Munkavállaló apartman épülne a Derék utcán

Dolgozói apartmanház építésére írt ki közbeszerzést a Debreceni Vagyonkezelő, és a Déli Gazdasági Övezet belső úthálózatára is kivitelezőt keresnek.

20191121 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Sajtótájékoztató a befejezett osztályozós csomópont építéséről a 47-es főúton, a KRONES gyár bejáratánál.

Fotó: Napló-archív

Ismét kiírta a közbeszerzést a debreceni önkormányzat a Déli Gazdasági Övezet belső úthálózata második ütemének építésére; az előző eljárás ugyanis beérkezett ajánlat híján sikertelen volt. Az új felhívás február 19-én jelent meg március 4-i határidővel, és szintén nyílt és gyorsított eljárást kíván lefolytatni a város.

A debreceni önkormányzat beruházásában a Déli Gazdasági Övezet megközelíthetőségének javítása céljából az első ütemben már megépült az ötágú körforgalom; a következő beruházás terveiben feltáró úthálózat építése, ahhoz kapcsolódóan vízellátási, csapadékvíz-elvezetési, szennyvíz-elvezetési, tájépítészeti, közvilágítási, hírközlési létesítmények kiépítése szükséges.

A részletes leírás szerint megközelítőleg másfél kilométer belső úthálózat építése a feladat a körforgalomnál kezdve kétszer egy sávon, buszöblökkel. A körforgalmú csomópontnál lévő kerékpárutat meghosszabbítják a jobb oldalon, 189 méteren. Többek közt másfél kilométernyi ivóvízvezeték is épülne, ugyanennyi szennyvízvezetéki átemelővel. Kialakítanak gravitációs csapadékvíz-csatornát átemelővel, záportározóval, valamint a közvilágítást is kiépítik.

Saját vizesblokkokkal

Közbeszerzést írt ki a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. dolgozói apartmanház építésére. A Derék utcán egy 104 szobás, 408 férőhelyes létesítmény, valamint az ahhoz kapcsolódó telken belüli közlekedési utak, gépjárműparkolók, kerékpártárolók, közművek és kertészeti munkák kialakítása lesz a nyertes ajánlattevő feladata. A beruházást 14 hónap alatt kell megvalósítani, a pályázatokat március 19-ig várják. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent részletes leírás szerint 4,5 ezer négyzetméter lesz az épület összes alapterülete, ebbe pince, földszint és három emelet értendő; 104 önálló rendeltetési egységként működő, közvetlen a folyosóról nyíló szobát és saját vizesblokkot tartalmaz majd. A fűtést a pincei távhőhőközpontból, míg a központi hűtést a tetőn elhelyezett folyadékhűtőn keresztül biztosítják majd.

Ezer négyzetméternyi kiszolgáló útburkolat, 116 darab parkoló, 20 kerékpártároló is lesz, továbbá 2,6 ezer négyzetméteren növényeket telepítenek.

SZT

Borítókép: A körforgalmat novemberben adták át

Kapcsolódó cikkek:

https://haon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/nem-talalnak-kivitelezot-elhuzodik-az-uj-postakerti-bolcsode-epitese-5040331/

https://haon.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/ketszintes-e-sport-termet-alakitanak-ki-a-nagyerdei-stadionban-5040334/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában