Polgármesteri beszámoló

2021.02.11. 19:27

Úgy zajlanak a nyíradonyi fejlesztések, mintha nem is lenne járvány

Szinte teljesen megújul Nyíradony, kedvezőbb feltételeket kínál az itt lakóknak, az idetelepülőknek.

Fotó: Blascsák Kata

– Az elmúlt év járvánnyal sújtott időszaka ellenére az önkormányzat, valamint az intézményben dolgozó munkatársak néha erőn felül is teljesítve mindent megtettek annak érdekében, hogy a 2020-ra kitűzött településfejlesztési tervek megvalósuljanak Nyíradonyban – tájékoztatott Tasó Béla polgármester.

Iskolák, táborok, tanfolyamok

A pandémia ellenére zajlanak és a tervek szerint ennek az évnek az első felében befejeződnek a Tudományos és Technológiai Park, valamint a mentőállomás kivitelezési munkálatai. A múlt évben Szakolykert településrészen és a Szatmári úton felújították a külterületi utakat. Nagy jelentőségű előrelépés történt az oktatásban is, hiszen 2020 szeptemberétől a Baptista Szeretetszolgálat által fenntartott középfokú oktatási intézményben elindult a szakmunkás és szakgimnáziumi képzés is. Sikerrel pályáztak a Belügyminisztérium támogatási forrásaira a Jókai utca felújítására, az illegális hulladéklerakók felszámolására, valamint az Aktív Magyarország programban a városi futópálya megépítésére. Ez utóbbiak megvalósítását 2021 tavaszán kezdhetik el – mondta a polgármester, majd hozzátette, hogy folyamatosan zajlottak az elmúlt évben is Nyíradonyban a humánerőforrás-fejlesztő programok, amelyekben a legfiatalabb korosztály számára nyári sporttábort szerveztek, illetve ezzel párhuzamosan futnak azok a képzési és ösztöndíjprogramok, amelyekben a településen élő, közép- és felsőfokú tanulmányokat folytató fiatalok továbbképzését biztosítják. A pályázati támogatásoknak köszönhetően idegen nyelvi, bolti eladói képesítés megszerzésére irányuló, valamint informatikai tanfolyamokat is tartottak.

A Szakolykertben utak újultak meg tavaly | Fotó: Blascsák Kata

Kiemelten a klímavédelem

Mindeközben folyik a leromlott városi területek rehabilitációja is. Ebben a Mikszáth Kálmán, a Bokrétás, valamint a Dózsa György utcán szociális bérlakásokat és szolgálati lakásokat alakítottak ki, megépült egy közösségi kert, valamint egy közbiztonságot szolgáló irodát alakítanak ki. Kiemelt figyelmet fordítanak a környezetvédelemre és a klímaválság elleni küzdelemre; emiatt csatlakoztak az Országos Településfásítási Programhoz is, és hamarosan elkészül a település klímastratégiája.

– Látható tehát, hogy a kialakult járványhelyzet ellenére megpróbáltuk a terveinket minél nagyobb mértékben megvalósítani – emelte ki Tasó Béla. – Szintén tavaly sikerült az országgyűlési képviselő, Tasó László munkájának eredményeként központi költségvetésből egy tűzoltólaktanyát építünk, továbbá teljeskörűen megújítjuk a Harangi Imre Rendezvénycsarnok és Uszodát. Örömmel számolunk be továbbá arról is, hogy a településen működő gazdasági társaságaink, illetve a civil szervezetek is számos gazdaságfejlesztést szolgáló, illetve turisztikai célú beruházás megvalósítását kezdték meg 2020-ban – zárta gondolatait a 2020-as évről Tasó Béla polgármester.

Blascsák Kata

A borítóképen: Tasó Béla polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában