költségvetés

2021.02.25. 14:31

Civil Fórum Debrecen: a kormányzati kompenzáció lenne a megoldás

Számszakilag megfelelőnek, de nem megalapozottnak tartotta dr. Gondola Zsolt Zoárd, a Civil Fórum Debrecen Egyesület önkormányzati képviselője Debrecen idei költségvetését csütörtöki sajtótájékoztatóján.

MOP

Fotó: Molnár Péter

– A városnak azzal kellett szembenéznie, hogy kevesebb bevétele lesz, a kormány 3,7 milliárd forintot von el tőle. Ezt a kiadási oldal szigorításával, vagy hitelfelvétellel lehet kezelni, a városvezetés azonban egy trükkhöz folyamodott: a bevételi oldalt felültervezte. Így olyan valótlan bevételre is alapoz, amit a kiadási oldalon el is költ, konkrétan az ingatlaneladásoknál – fejtette ki a képviselő, megjegyezve, hogy az Agora vagy a Balásházy-iskola épületének eladásáról eddig szó sem volt.

Szerinte ezen pénzek beérkezése irreális, és ez likviditási gondokhoz vezethet, inkább kormányzati kompenzáció lenne a megoldás. A kiadási oldalt megfelelőnek tartja. Illyés János megjegyezte, hogy több korábbi költségvetési indítványuk is visszaköszön a mostani büdzsében. Benyújtottak egy módosító indítványt, ami a fő számokat nem érinti, hanem az általános tartalék terhére költenének el 550 millió forintot több debreceni utca rendbetételére.

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában