támogatást adnak

2020.05.07. 11:54

Segítik, élénkítik a gazdaságot Hajdúnánáson

Gazdaságélénkítési akciócsomagot jelentett be Hajdúnánás polgármestere.

Fotó: Harsányi Zsolt

A város vezetése egységes, folyamatos az együttműködés a polgármester és az alpolgármesterek között. Szólláth Tibor hangsúlyozta: legfőbb cél a gazdaság megsegítése, újraindítása, munkahelyek megtartása, nehéz szociális helyzetbe került családok támogatása. A gazdaságélénkítési akciótervnek három fő pillére van: szociális, önkormányzati és gazdasági társaságok.

A szociális ügyeket érintő intézkedések közé tartozik a kérelemre történő lakásvásárlások törlesztési moratóriuma, a lakbérfizetési- és a kommunális adó fizetési halasztása. Az önkormányzatnál május 1-jétől megvonták a képviselői, bizottsági tagok tiszteletdíját, továbbá a polgármester, alpolgármesterek költségtérítését, csökkentik a hivatali kiadásokat, áttekintik, csökkentik a sportegyesületek, civil szervezetek támogatását, felülvizsgálják a beruházásokat. A gazdasági társaságok adókönnyítést igényelhetnek, az önkormányzati ingatlanok bérleti díját csökkenthetik, a szünetelő vállalkozásokat megsegíthetik. Ugyancsak a gazdaság élénkítését szolgálja a Bocskai Korona további erősítése a Kereskedelmi és Iparkamara, az Agrárgazdasági Kamara és a helyi vállalkozások bevonásával, együttműködésével.

HZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában