Nem áll le a beruházás

2020.05.08. 14:29

„A gyár épül, Debrecenben a BMW autókat akar gyártani”

A BMW sem hagyhatja figyelmen kívül a koronavírus okozta világjárványt, de előbb-utóbb az autópiac visszaáll a normál működésre – hívta fel a figyelmet Kósa Lajos.

201901024 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A debreceni önkormányzat 2019–2023-as ciklusra megválasztott képviselő-testületének alakuló közgyűlése a Régi Városházán. képen: Kósa Lajos Magyar országgyűlési képviselő

Fotó: Napló-archívum

A Fidesz alelnöke, országgyűlési képviselője pénteken a hivatalos " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Facebook-oldalán osztott meg információkat a BMW-gyárral kapcsolatosan, reagálva a korábbi sajtóértesülésekre. Amint azt korábban megírtuk, szerdán több hírportál közölte, hogy a koronavírus-járvány és az azzal kapcsolatos korlátozó intézkedések miatt egy évvel elhalasztották a debreceni BMW-gyár építését, ám a híradásra reagálva a debreceni önkormányzat, Papp László polgármester, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, illetve Salgó András, a BMW Group Magyarország sajtóreferense is azt nyilatkozta, miszerint

a BMW Group bejelentése nem a gyár építésének megkezdésére, hanem a gyár üzembe helyezésére vonatkozik.

Mindez azt jelenti, hogy a BMW egy évvel elhalasztja a debreceni gyár üzembe helyezését, így az építési munkálatok lelassulhatnak ugyan, de nem állnak le. Ezzel kapcsolatban Kósa Lajos bejegyzésében azt írja, az utóbbi két napban igyekezett mindenkivel beszélni, aki érdemi, hiteles információk birtokában van, a BMW munkatársaitól az ITM miniszterén át Debrecen polgármesterével bezárólag. A jó hír az, hogy a gyár épül, Debrecenben a BMW autókat akar gyártani. Kiemelte továbbá:

„A BMW, Magyarország, Debrecen együttműködve köszönik szépen az érdeklődést, jól vannak, jól vagyunk!”

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában