Forbes-lista

2019.12.26. 19:10

Hajdú-bihari családok az ország leggazdagabbjai között

A Forbes magazin magyar nyelvű kiadása idén is közzétette az év 50 leggazdagabb magyar listáját, amelyen két hajdú-bihari vállalkozót is találunk.

Fotó: Molnár Péter

Az élen továbbra is Mészáros Lőrinc áll több mint 407 milliárd forinttal, míg a második helyet Csányi Sándor foglalja el 368 milliárd forint, a harmadik helyet pedig Gattyán György 244,9 milliárd forint vagyonnal.

Az első húsz között továbbá két hajdú-bihari vállalkozó nevét is megtaláljuk. A Bárány László vezette családi vállalkozás megyeszerte ismert, hiszen többezer embernek ad munkát. A Master Good-csoport cégei óránként több mint tízezer baromfit dolgoznak fel, és a legnagyobb áruházaknak, valamint gyorsétterem-láncoknak szállítanak. Bárány László és családja az előkelő tizenötödik helyet szerezte meg a Forbes idei rangsorában, mintegy 88,2 milliárdos vagyonnal.

Szabó Miklós / Fotó: Napló-archívum

Szabó Miklós neve is ismerősen cseng a megyénkbeliek számára, hiszen a Master Good-csoporthoz hasonlóan az LDC-Tranzit cégcsoport is több ezer embernek ad munkát a régióban. A csirkék, libák, és kacsák tenyésztésével és feldolgozásával foglalkozó vállalkozás és a 69 milliárdos vagyon a tizenkilencedik helyig repítette a Szabó családot a leggazdagabbak listáján.

Borítókép: Bárány László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában