heti háromszor árusítanak

2019.08.29. 17:33

Megkezdte működését az új piac Polgáron

A beruházás korszerűbb körülményeket biztosít az árusításhoz, továbbá a helyi termékek értékesítését is segíti.

Fotó: Csőke Vivien

A városközpontban kialakított új piactér átadásával régi vágya teljesült a polgáriaknak augusztus 29-én, csütörtökön. A beruházás átadó ünnepségén jelen volt dr. Tiba István országgyűlési képviselő és Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke is. A megnyitót követően megtörtént az ünnepélyes szalagátvágás és a jelenlévők megtekinthették a felújított piacteret. Az árusok már a reggeli órákban elfoglalták új helyeiket, és a piac megkezdte működését.

Fotó: Csőke Vivien

Akadálymentes mosdók

Erre a fejlesztésre nagy szüksége volt a városnak, ugyanis az eddigi piactér elavult, korszerűtlen állapotúvá vált, ezért műszakilag is indokolt volt a felújítása. A projekt keretében fedett és nyitott, összesen 195 négyzetméter alapterületű árusítóhely, építmény jött létre. Közel 40 négyzetméter alapterületű – a vásárlók és az eladók igényét kiszolgáló – új vizesblokkot alakítottak ki, amely egyben vízvételi hely akadálymentes mosdókkal. A piac mellett új parkolók is készültek.

A pályázat útján megvalósított projekt a város fejlődését és gyarapodását szolgálja. A piac felújítása egy olyan lehetőség, amely számos jótékony hatást gyakorol a város gazdaságára, társadalmára és közvetetten a lakosok életszínvonalára is. A fejlesztéssel szeretnék a helyi alapanyagokra alapozott, helyi termelők piacra jutását segíteni. A piac heti rendszerességgel kedden, csütörtökön és szombaton lesz nyitva hat órától tizenhárom óráig.

Csőke Vivien

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában