közfoglalkoztatás

2019.05.24. 11:53

Slágertermék a margitai borsmenta

Ebben az évben már csupán hatvan közmunkást foglalkoztat az önkormányzat. A korábbi esztendőkben volt, amikor százötvenhat ilyen dolgozója is volt a községnek.

Fotó: Kovács Péter

Leginkább értékteremtő munkát végeznek a közfoglalkoztatottak: varroda, valamint gravírozó és tésztagyártó műhely is működik, a fűtés költségének csökkentésére pedig összegyűjtik a zöldhulladékot és abból fűtőanyagot állítanak elő. Készülnek még ajándéktárgyak, sőt házszámtáblák is. Két éve például minden háztartás megkapta az egységes és tetszetős házszámtábláját. De benne vannak a szociális munkákban, továbbá működik a mezőgazdasági program is. Ennek különlegessége, hogy mintegy másfél hektár nagyságú területen borsmentát termesztenek. Jelenleg körülbelül 60 ezer tő borsmenta van. A terület három hektárra növelhető. A megtermelt gyógynövényt felvásárolja egy cég, és főleg külföldi piacokon értékesíti.

Csetneki Csaba polgármester (fenti képünkön) elmondta azt is, hogy immár 18 éve egy, helyben készített termékekből összeállított csomagot karácsonyi ajándékként megkap minden háztartás. Az utóbbi években a közmunkában készített termékekből áll össze a csomag, ezzel is népszerűsítik és elismertségét növelik ennek a tevékenységnek. A karácsonyi csomagokat a leginkább a képviselő testület tagjai viszik ki.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában