Itt a tavasz!

2024.03.03. 15:10

Vétek lett volna a vasárnapot nem a debreceni Békás-tónál tölteni – fotókkal, videóval

A tavaszi napsütés csábító sugarainak sokan nem tudtak ellenállni, élettel telt meg a Nagyerdő.

Bekecs Sándor

Tökéletes az idő ahhoz, hogy néhány órát a szabadban töltsünk. Liza és Krisz kutyusukkal, Chilivel élvezték a napsütést

Forrás: Molnár Péter

Nem kellett sokat várni a jó időre, a naptári tavaszt követő második napon már 11 óra után bőven 10 fok fölé kúszott a hőmérő higanyszála, a nap sugarai is csalogatóan törtek át az házak ablakain. Ráadásul mindez vasárnap. Ilyen körülmények között nem is túl meglepő, hogy Debrecen egyik legnépszerűbb kikapcsolódóhelye, a Békás-tó környéke is megtelt élettel a hét utolsó napjára.

Családok, barátok, gyerekek, felnőttek és idősek pihentek a padokon, sétáltak a tó körül. Biciklisek, gördeszkások, rolleresek jöttek-mentek a hatalmas terület egyik részéről a másikba. A játszótér gyerekzsivajtól volt hangos, sok család a négylábú kedvencét sem hagyta otthon, de a tó állandó attrakciói, a récék és az aranyhalak is népszerűek maradtak a látogatók körében.

A legideálisabb évszak az évben

A kellemes, napos időben olykor elég egy pléd is a tökéletes kikapcsolódáshoz. Így volt ezzel Liza és Krisz is, akik négyéves mopsz kutyusukkal, Chilivel döntöttek úgy, hogy a vasárnapot a Nagyerdő szívében töltik. Mint megtudtuk, nem debreceniek, de Liza ide jár egyetemre, míg Krisz Nyíregyházáról látogatja a cívisvárost.

Hétvégente sűrűn járunk Debrecenben. Kedvenc helyünk a Békás-tó környéke, de szívesen sétálunk és kávézunk a belvárosban; szeretünk kerékpározni, illetve egy-egy meccs alkalmával eljövünk a Nagyerdei Stadionba is

– osztották meg. Elmondták, örülnek a korai tavasznak, számukra ez a legideálisabb évszak és Chili is szívesebben tölt ilyenkor több időt a szabadban, mint a nyári kánikulában vagy a téli hidegben.

A debreceni Nagyerdő, a főtér és a Hal köz

A Nagyerdei Szabadtéri Színpad tó felőli oldalán, a játszótér irányába haladva két fiatal lányba botlottunk, akik épp egy videó elkészítésével foglalatoskodtak. Mint kiderült, a fiatalok média- és kommunikáció szakos hallgatók és egy iskolai feladaton munkálkodnak épp.

A téma egy könyves világba való bekerülés, ezért van nálunk ez a könyv, illetve ez a csésze kávé. Szeretünk egyébként is olvasni, de inkább az otthoni kényelemben, mint a szabadban

– mondta Kíra és Petra. A debreceni lányok szívesen sétálgatnak, kávéznak, pihennek a szabadban, kedvenc helyeik a Nagyerdő, de hangulatosnak tartják a város főterét és a Hal közt is.

– Közel lakunk egymáshoz, így sűrűn tudunk együtt eljönni ide a gyerekekkel – mondta a játszótéren Enikő, aki kisfiával, valamint barátnőjével, Zsófival, s az ő négy gyerkőcével érkezett a Békás-tó parkjába. Mint fogalmazott, a tél kivételével minden évszakot szeretnek, a gyerekeknek pedig egymás társasága, a mozgás, a közös játék a kedvenc kikapcsolódásuk ilyenkor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában