:o

2024.01.13. 10:56

Te kiszúrtad már ezt a böszörményi furcsaságot a Google Mapsen?

Egy kis trükkel 12 évet is ugorhatunk az időben.

Haon.hu

Forrás: Google Maps

A Google utcanézője akkor is az emberiség egyik legnagyobb találmánya, ha nem minden részletét sikerül folyamatosan frissen tartani. Sőt, talán pont ez benne az egyik legnagyobb vonzerő, hiszen pár kattintással megnézhetjük, milyen volt a házunk, iskolánk vagy a munkahelyünk környéke, amikor a vállalat kamerás autója körbefotózta ott a terepet.

Ahogy azt a Promotions nemrég kiszúrta, ilyen időkapszulát rejteget Hajdúböszörmény belvárosa is, egy apró trükkel pedig a múlt a jelennel is kontrasztba állítható.

A portál instrukciói szerint a felfedezést kezdjük úgy, hogy beírjuk „Hajdúböszörmény szökőkút” kifejezést a térkép keresőjébe. Az utcanézőre átkattintva a Bocskai István téren tesz le minket a rendszer, azonban a fotók még a 12 évvel ezelőtti állapotot mutatják, a Google kocsija ugyanis 2011 decemberében, a nagyszabású átépítés előtt fényképezte le a környéket.

Ezután haladjunk a polgármesteri hivatal felé, menjünk teljesen végig az úton, az utolsó kattintást követően pedig nézzünk körbe, hogy előcsalogassuk a mai, egész pontosan a 2023 szeptemberi állapotot.

Elképesztő a különbség, nem?

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában