Fejlemény

2023.12.04. 15:35

Megvan, mi költözik a Hajdúböszörmény főterén álló üres épületbe

Elkelt a félkész ingatlan.

Haon.hu

A Bocskai téri befejezetlen épület

Forrás: Google Street View

Megvan a sorsa a hajdúböszörményi Bocskai tér 3. szám alatt álló félkész épületnek. Kiss Attila polgármester hétfői Facebook-posztjában azt írta,

november 30-án jelentette be dr. Kahler Ilona, a Debreceni Törvényszék elnöke, hogy megvásárolták az ingatlant. Az épület befejezése után ide költözik a Hajdúböszörményi Járásbíróság.

„Végre befejeződik a tér ezen részének a megszépülése. Ezzel megvalósulhat a Hajdúsági Múzeum épületének, a Hajdúkerület egykori székhelyének a felújítása” – tette hozzá a városvezető.

A befejezetlen épületről legutóbb idén februárban írtunk. Akkor Uzonyi Yvette ügyvéd, a NOVA-BAU 89. Kft. társaság jogi képviselője arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a jelenleg kivett beépítetlen terület 1226 négyzetméter alapterületű ingatlan vonatkozásában, a társaság elvégeztette a tervezett és már részben megépült, szerkezetkész épületnek az átterveztetését, és az építési engedélyének lakó és vegyes funkcióról, középület céljára történő módosítását. Ez a covid miatt több időt vett igénybe. A tervek között akkor 2023-as értékesítés szerepelt, ezt sikerült is tartani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában