haon.hu PODCAST

2023.08.11. 18:39

Örökségünk nyomában: „El kellene jutni odáig, hogy adalékmentesen étkezünk és szívesen sütünk régi receptek szerint”

Bucsi Bernadett

Fotó: Kiss Annamarie

Az Örökségünk nyomában podcastben ezúttal sem volt egyébről szó, mint a magyar hagyományokról, most azonban zene vagy tánc helyett a hasunkra koncentráltunk. A stúdióban vendégem volt dr. Nagy Imre, a hajdúböszörményi illetőségű Civilek a Lakóhelyért Egyesület elnöke, akivel a magyar paraszti kultúra ételeiről, leginkább süteményeiről beszélgettünk. A téma szervesen kapcsolódik az egyesület munkásságához, hiszen a tagok számtalan alkalommal népszerűsítették – és teszik ezt a mai napig is – a paraszti ételeket, a régi sütemény recepeteket, melyek valamely módon Hajdúböszörményhez köthetők. Könyvet adtak ki, továbbá gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt sütési bemutatókat tartanak.

Azt, hogy megéri-e a régi receptek nyomába eredni, hogy megéri-e időt szánni a sütésre, egyértelműen aláírhatja a szerkesztőségünk, hiszen dr. Nagy Imre egy isteni, még meleg kelt kaláccsal érkezett hozzánk. Mondanom sem kell, pillanatok alatt elfogyott az édes, lekváros-diós kifli...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában