Túra

2023.08.23. 10:12

Egy hét a természetben: kajakos túrát szerveztek Létavértesen a Körösökhöz

Közös szenvedélyük a víz és utazás.

Turóczi Barnabás

Lapátolók a szép környezetben

Forrás: LÉTAFIT SE-archív

A Létavértesi Fitness- és Szabadidősport Egyesület sokszínű tömegsport programjának szerves része a vízi túrázás. 1998-ban a Keleti Főcsatornára szervezték az első túrájukat, így immár negyedszázada kelnek útra évente a Körösök vidékére.

– Generációk nőttek fel azóta, s ma már az első turnus résztvevőinek gyerekei is velünk táboroznak – mondta Bertóthy Tamás testnevelő tanár, az egyesület elnöke. Sok minden változott, de a Körös imádata változatlan maradt. Akkor még más volt a Sebes-Körös, más a Kettős- és más a Hármas-Körös is.

letavertes-vizitura-koros
Kajakosok konvoja a Körösön
Forrás: Létafit SE-archív

Napjainkban már szinte elképzelhetetlen a teljes nomád élet egy héten keresztül, például wifi nélkül. Már tavasszal kezdődik a felkészülés a táborhelyek foglalásával, engedélyek beszerzésével, hajók karbantartásával, pólók tervezésével, nyomtatványok, igazolványok készítésével, sátrak, mentőmellények ellenőrzésével, étrend készítéssel. Az idén két turnusban nyolcvanan szálltak vízre és eveztek Szanazugtól Szarvasig. Az első turnusban javarészt olyan családok voltak, akik már többször táboroztak velünk. A második turnusban főként középiskolások vettek részt és örömünkre szolgált, hogy a helyiek mellett Hosszúpályiból is érkezett egy lelkes gyermekcsapat, akiket hamar megszerettünk, és akik kitartásból jelesre vizsgáztak.

A szervezők köszönetet mondtak az önzetlenül közreműködőknek, a támogatóknak, akik több mint két évtizede szinte a hátukon viszik a tábort, teszik a dolgukat a közös siker érdekében, hogy mindenki elégedetten, élményekkel gazdagodva térhessen haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában