Zászlózás

2023.05.23. 17:00

Ilyen mutatványost sem látunk mindennap Debrecenben – fotóval, videóval

Zászlóként tette magát próbára Turbucz István birkózó Debrecenben, aki a fővárosból érkezett a Déri térre, hogy a csaknem kétezredik mutatványát megcsinálja.

Turbucz István a minap Debrecenben mutatta be zászlós gyakorlatát

Forrás: Czinege Melinda

Turbucz István, a 48 éves sportoló a Vasas FC-ben birkózik, mellette egy budapesti iskolában dolgozik testnevelő tanárként. A mozgás már gyermekkora óta része az életének, 14 éves kora óta versenyszerűen sportol, és vannak sportágak, amikre hobbiként tekint. A minap a Haon munkatársai figyeltek fel rá, miközben Debrecenben, a Déri téren felkapaszkodott az egyik oszlopra, és különböző mutatványokat hajtott végre.

Ez az életem! Évek óta csinálom, bízom benne, a kitűzött célomat elérem

– fogalmazott érdeklődésünkre Turbucz István, aki megosztotta velünk, honnan jött az ötlet, hogy a zászlózást – mint gyakorlatot – az ország különböző városaiban mutatja be.

Debrecenben zászlózott Turbucz István
Forrás: Czinege Melinda

Látványos mutatvány

– 2018. január 1-jén kint voltam Ausztriában, Lackenhof városában síelni, ott felkapaszkodtam egy oszlopra, gyakorlatilag ott kezdődött minden. Előzetesen a tanítványaim már többször is mondták, próbáljam ki magam ezen a területen. De végül a síelés hazájában döntöttem el, hogy a gyakorlatot elsajátítom, és elviszem mindenhova Magyarországon – mondta. Hozzátette, a zászlózás egyfajta saját testsúlyos edzés, a street workout, a calisthenics és a rúdsport egyik ikonikus gyakorlata. Rendkívül látványos, ahogyan a profi sportolók, rúdsportban jeleskedő hölgyek az egész testüket egyenesen, mozdulatlanul tartják meg egy rúdon vagy bordásfalon.

Mint megtudtuk, az első gyakorlat óta a sportoló mindig kitűzött egy célt maga elé. Jelenleg az motiválja, hogy meglegyen 2222. zászlója, amit valahol Budapesten fog megcsinálni. – 

Hamarosan elérkezik a kétezredik mutatvány, 2018. január 1-je óta nem volt olyan nap, hogy valahol ne csináljam meg a gyakorlatot. Eddig hozzávetőleg 400 településen jártam a mutatvánnyal hazánkban. Debrecen csodálatos város, örülök, hogy itt is próbára tehettem magam, és nem lehetetlen, hogy a közeljövőben visszajövök a vármegyébe

 – tette hozzá mosolyogva.

32 másodpercig tudja tartani magát

Eddigi rekordja: 32 másodpercig tartotta meg magát. Kiemelte, nagyon fontos számára ez az egész, gördeszkázik is, és néhány éve amiatt volt egy sérülése, azóta pedig elgondolkodott azon, ha választania kellene, a zászlózás maradjon az életében, vagy a deszkázás, akkor azonnal rávágná: a zászlózás! 

Gördeszkázik is
Forrás: Czinege Melinda

Mindenkinek azt ajánlom, találjon egy célt az életében, amiért érdemes küzdeni és élni. Szerencsésnek tartom magam, mert egy olyan gyakorlat talált meg engem, amivel megmutathatom Magyarország gyönyörű helyeit – emelte ki. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában