Tetováló Expo

2023.02.26. 19:47

Nagyon furcsa magyar rekord született Debrecenben! – videóval

Egy pólóban és egy alsónadrágban kétszer 10 órát töltött fekve a bevásárlóközpont színpadán Sándor.

Egy pólóban és egy alsónadrágban kétszer 10 órát töltött fekve a bevásárlóközpont szinpadán Sándor

Forrás: Kiss Annamarie

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a hétvégén ellepték a tetoválók a Debrecen Pláza alsó és felső szintjét az 5. Debreceni Tetováló Expón. Vasárnap is tömve volt a bevásárlóközpont, hangosan zúgtak a tetoválógépek, közben pedig helyi zenekarok léptek föl, próbálták elterelni Sándor figyelmét, akit a színpadon varrtak. A fiatalember a szervezők kérésére egy egyedülálló rekordkísérletre vállalkozott: a hátsó combjára 101 tetováló koponyamintákat varrt két nap alatt. A Haonnak elmondta, másfél óránként kapott 15-20 perc szünetet, jól érzi magát, és türelmesen állta, hogy az ország kiváló testfestői telerajzolják a combját, de a derekát jobban fájlalja, mint a tetovált testrészét. 

Az öröm és sok biztató szó enyhítette a fájóérzést, kiderült, a magyar rekord megszületett, sőt, túl is szárnyalta az eredeti elképzelést: 108 koponyafejes tetoválás került fel a férfi testére két nap alatt.

A Magyar Rekordok regisztrátora portálunknak elmondta, hogy ez egy speciális mennyiségi rekordkísérlet volt; tegnap 56 tetováló végezte el a feladatát, és vasárnap délutánra meg is született a 100. varrás. – Azt gondolom, hogy ez nagyon különleges rekordkísérlet volt, ugyanis nincs tudomásunk arról, hogy korábban Magyarországon – vagy lehet az egész világon – volt-e ilyen típusú teljesítmény. A rekordok ilyenek, mindig az emberi teljesítőképesség határát próbálják feszegetni. A feladatom az volt, hogy írásban rögzítsem mindazokat a tényeket, amiket itt a rekordkísérlet alapján tapasztalunk.

Lényeg az, hogy itt az utókor számára ne legyen kétségbevonható, az alapvetően szervezés nehézségeibe megmutatható emberi teljesítmény: itt valóban két nap alatt több mint 100 különböző művész végzett tetoválási tevékenységet

– tudtuk meg Sebestyén Istvántól. Hozzátette: elkészült egy ténytanúsító jegyzőkönyv, ezt, ha hivatalos fordításban megküldik a londoni Guinness rekordokért felelős könyvkiadónak és ők úgy gondolják, hogy érdekes lehet ez a történet, akkor van rá esély, hogy ebből Guinness rekord is legyen.

A kezdők is becsatlakoztak

A magyar rekord megszületése után nem állt le az alkotási munka. Mivel sikerült a bűvös 108-as számot is elérni, a szervezők álmodtak egy merészet – természetesen az alany engedélyével – és meghívtak öt helyi celebet, akik szintén koponyákat varrtak a férfi testére. Böjte Réka énekesnő, Axel, a Kerozin frontembere, Bruti, a cívisvárosi humorista, Tabaka József, a villámgyors salakmotoros és Kővári Piros, a Lányok Ott Hátul című heavy metal blog írója vállalkozott arra, hogy még öt darab kis koponyamintát felvisznek Sándor testére. Mindannyian kíváncsian hallgatták a békéscsabai oktatójukat, Deli Józsefet, aki próbálta szűk 10 perc alatt megtanítani őket tetoválni. 

Ismert emberek is beszálltak a buliba
Forrás: Nagy Dóra 

Kicsit félve, kezüket tördelve és izgatottan várták a feladatot, és egy közös dolog volt bennük: sosem fogtak még tetoválógépet a kezükben. A humorista Bruti még abban is kilógott a sorból, hogy neki egyetlen tetoválás sem díszíti a testét.

Egy számomra „gyönyörű” koponyát választottam, ami viszonylag kedves, mert egy kicsit kancsal és kiáll a fejéből három villám. Arra mentem, hogy mi az, amit viszonylag könnyen le tudok rajzolni, de egyébként ha gyakorlok, és rá koncentrálok, akkor van kézügyességem. Én vagyok szerintem az egyetlen, akinek az épületben nincs tetoválása, de már 53 évesen már nem is fogom szétvarratni magam 

– nevette el a humorista, aki megosztotta a Haonnal, sosem volt még tetováló fesztiválon, és örömmel mondott igent a felkérése, hogy nyomot hagyjon a keze munkája egy férfi testén. Úgy tudjuk, késő délután sikeresen befejezték a celebek a tetoválásokat, és így meglett Sándor combján a 115 tetoválás, amelyből az utolsó előttit saját maga készítette. 

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában