Retróhullámon

2023.01.17. 18:00

A Tangájával hódította meg Réka a 4F-Clubot – videóval

Forrás: Böjte Réka-archív

A kilencvenes évek sztárcsapatai meglovagolva a kor igényeit, az elmúlt években újfent hatalmas népszerűségre tettek szert. A különböző bulikon, sőt fesztiválokon hatalmas tömegek táncolnak az egykori régi nagy slágerekre, melyek közül többet már új köntösbe bújtattak az előadók. Ebből a „retróhullámból” kimaradt a 4F-Club, pedig az 1995-ben alakult, Béres Zoltán, Hajdú Szabina és Sallai János alkotta formáció több dala is hatalmas slágerré vált. Jó hír az egykori „fórefkláb” rajongóknak, a banda újra él, igaz egy kis „ráncfelvarráson” van túl: Sallai János mellett a Desperado feat. Rékából jól ismert Böjte Réka énekli a régi klasszikusokat.

Forrás: Böjte Réka-archív

Sikeres debütálás

– Gyerekkoromban imádtam a 4F-Clubot és a Tanga című dalukat. A zenekar egyik alapítójának, Sallai Janinak kedvességből küldtem egy videót tavaly a debreceni Total Dance Festivalos fellépésünk után az öltözőből, ahol acapella elénekeltem a Tanga refrénjét. Innentől meseszerűen alakult minden, mire feleszméltem, már elkészült a dal új verziója egy modernebb hangzással és az én hangommal a refrénben – ami megtalálható az online streaming oldalakon – mesélt a kezdetekről mosolyogva Réka a Hajdú Online-nak. – Miután 300 kilométerre lakunk egymástól, ezért nem volt lehetőségünk túl sok gyakorlásra, egy kis online meeting után beleugrottunk a mély vízbe, s szilveszterkor már közönség elé álltunk. Várakozásunkon felül sikerült a dal közös premierje: mindketten nagyon jól éreztük magunkat a színpadon, és a közönség is lelkesen fogadta a számot. A fellépést követően rengeteg támogató és lelkesítő üzenetet kapunk, amit ezúttal is köszönünk! Szívmelengető érzés ennyi pozitív energiával találkozni.

A sikeres bemutatkozás után vajon milyen jövő vár a megújult 4F-Clubra? – A repertoárt egyelőre a Tanga új verziója és a Balatoni láz alkotja, mely dalnak a közreműködésemmel készül egy egészen friss átdolgozása. Tele vagyunk további tervekkel, de ez legyen meglepi a rajongóknak! Jelenleg kettesben tervezzük a színpadi megjelenést, természetesen összeegyeztetve a Desperado feat. Réka fellépésekkel. Szerencsés helyzetben vagyok, mert a srácok megértőek és támogatnak. Idén 25 éve, hogy Zolnai Andris és Bodnár Zsolti megalapították a Desperado együttest, ennek apropóján ettől az évtől jubileumi élő koncerteket tervezünk, aminek a meglepetés sztárvendége természetesen a 4F-Club lesz. Mivel a két produkció között nincs rivalizálás, biztos vagyok benne, hogy tudjuk egymást erősíteni – fogalmazott Réka.

BN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában